width=

Noi suntem mari fani ai cărnii pe grătar, dar chiar și așa, ne bucurăm și de o gustare gătită pe grătar care nu conține carne. De data aceasta vă prezentăm o rețetă de sezon – mere coapte cu umplutură de nuci. Un desert sănătos, pe care îl puteți servi familiei și oaspeților, oricând! Umplutura este dulce, ușoară, crocantă…perfectă! La servire, puteți să adăugați un pic de miere și înghețată.

Mere coapte pe grătar umplute cu nuci

Ingrediente:

  • o jumătate de cană de nuci
  • o jumătate de cană de zahăr brun
  • 4 mere cât mai mari
  • 4 linguri de unt
  1. Se spală merele bine iar apoi, cu un cuțit, scoațeți miezul merelor. width= width=
  2. Se taie untul în bucăți mici și se aduce la temperatura camerei.
  3. Într-un castron mic, se amestecă untul, zahărul brun și nucile.

 width=

4. Umple-ți merele cu amestecul de nuci, zahăr și unt.

 width=

5 – Opțional. Pentru cei cărora le place gustul de bourbon, puneți câte 20 ml peste fiecare măr. 🙂 width=

 width=

6. Pregătește grill-ul. width=

7. Se pun merele pe grătar și se lasă aproximativ o oră sau până devin moi.

 width= width=

8. Se înlătură coaja și se pot servi cu înghețată și miere. Poftă bună! 🙂  width=

Articole Similare

Lasă un răspuns