Boabe de tonka; 70g, Spicebar Bio

Cod Produs: 10034

69.00 lei

La comanda 7 - 21 zile estimativ

  • width=
  • Condiment bio; Ingrediente provenite din cultivarea organică certificată
  • Ideal pentru produsele de patiserie și nu numai
  • Manufacturat în Germania
  • Cantitate: 70g
PLĂTEȘTE ÎN RATE PRIN

PLĂTEȘTE ÎN RATE PRIN

Boabe de tonka; 70g, Spicebar Bio

Un miracol în gust și preferatul unui bucătar patiser

Bobul tonka este favoritul bucătarilor de patiserie și este acum o parte importantă a bucătăriei desertului. Semințele arborelui tonka provin inițial din America de Sud și se bucură de o popularitate din ce în ce mai mare în această țară. Boabele Tonka au o aromă intensă de vanilie, cu o notă de migdale. Se potrivesc bine cu deserturi cremă, biscuiți, prăjituri, produse de patiserie fine și fructe proaspete. Dar, de asemenea, oferă mâncărurilor copioase o notă foarte specială.

Sfatul rețetei noastre: Tort de ciocolată cu banane în aluat

Deoarece bobul de tonka este, de asemenea, minunat de potrivit pentru coacere și ni se cere adesea o rețetă corespunzătoare, iată sfatul rețetei noastre pentru o prăjitură cu banane de ciocolată. Rafinat cu un vârf de boabe de tonka pentru o lovitură de gust suplimentară. Tortul cu banane în aluat este incredibil de suculent. În plus, boabele de tonka în combinație cu ciocolata și banana rezultă într-o adevărată explozie de gust! (Vă mulțumim pentru fotografia și rețeta minunate dragului @ dietina)

Așa funcționează tortul

– Se amestecă 1 lingură de ulei lichid de cocos și 2 linguri de pulpă de mere cu o piure de banane și 1 ou.

– Se amestecă 90g făină de spelt 630, 7g praf de copt, 15g cacao de copt, puțină boabe de tonka ras și câteva picături de ciocolată, se condimentează după gust și se îndulcește dacă este necesar.

– Puneți totul într-o tigaie mică, presărați câteva picături de ciocolată și afine deasupra. Se coace la 180 ° pentru aproximativ 25-30 de minute.

– Pentru sosul de ciocolată, amestecați 1 lingură de cacao la cuptor cu dulceața și apa până când se omogenizează și se întinde pe tort.

Tonkabohne Schokoladen Bananen Kuchen Kopie

Cu ce ​​merge bobul tonka?

Boabele Tonka sunt ideale pentru rafinarea produselor de patiserie, prăjituri și biscuiți. Pentru deserturi cremă și feluri de mâncare cremă, boabele tonka pot fi pur și simplu rase mărunt cu o răzătoare de nucșoară și împachetate. Acest lucru creează un gust de Crăciun de vanilie, rom și migdale amare, care, desigur, are gust și în afara sezonului.

De asemenea, căpșunile proaspete – singure, în terci sau muesli – sunt un punct culminant gustativ. Fasolea aromată se potrivește cu aproape toate felurile de mâncare dulci. Devine deosebit de delicios când mâncarea este încălzită, deoarece atunci boabele și gustul sunt cel mai bine distribuite.

Bobul tonka este, de asemenea, foarte versatil în ansamblu. Pot fi gătite cu ușurință în feluri de mâncare sau atunci când se prepară gem, de exemplu. Chiar dacă pregătiți ovăz peste noapte sau gătiți o fulgi de ovăz, puteți adăuga toată boaba tonka și o gătiți cu ea. Acest proces poate fi repetat de până la 10 ori, își dă aroma din nou și din nou.

Fasolea tonka merge, de asemenea, minunat cu mâncăruri consistente

Bobul tonka este, de asemenea, ideal pentru mâncăruri sărate și consistente, cum ar fi curry oriental și chutneys. Fasolea poate fi, de asemenea, utilizată pentru a face un ulei care se potrivește bine cu mâncăruri consistente cu legume, pește și crustacee. Codul cu piure de cartofi, condimentat cu tarhon și boabe de tonka, este ideal ca fel de mâncare ușor de vară.

Cum se face codul cu piure de cartofi

Pentru piureul de cartofi, puteți spăla pur și simplu cartofi făinoși, puneți-i în apă rece și gătiți-i până când sunt moi. Între timp, smulgeți frunzele de tarhon, tăiați-le și lăsați-le să se absoarbă timp de aproximativ cinci minute. Amestecați laptele de tarhon în mixer, curățați cartofii și presați-i prin presa de cartofi. Se adaugă lapte, sare, lămâie și coajă de fasole tonka și se amestecă până se obține o consistență omogenă.

De îndată ce cuptorul s-a preîncălzit la 175 de grade, așezați fileul de cod într-un vas cu unt rezistent la cuptor și presărați sare și piper.

Gatiti pestele condimentat timp de aproximativ 30 de minute in cuptorul preincalzit , presarat cu piure si pesmet. Dacă doriți, puteți completa totul cu pene de lămâie și morcovi tăiați în benzi (gătite în prealabil).

Sfatul nostru: vin alb sau alternativ 250g de iaurt, amestecat cu 1 lingură de făină și puțină sare și piper, înlocuiește apa și are ca rezultat ceea ce credem că este un gust și mai fin.

Tonkabohne ganz 1

Ce gust au boabele de tonka?

Cu notele lor de migdale și marțipan, fasolea tonka are o aromă foarte specială, asemănătoare cu cea a vaniliei.

Fasolea tonka miroase a vanilie, rom, lemn și migdale amare, cu un indiciu de flori de fân. Oferă o mare varietate de arome, de la note dulci până la note amare.

Sfatul nostru: bobul tonka este un substitut excelent pentru vanilie, deoarece este foarte scump. În ochii noștri, este chiar mai mult decât un înlocuitor de vanilie, deoarece aroma sa este mai complexă și mai corpolentă.

La ce ar trebui să fiu atent cu dozajul?

Este necesară îngrijire cu doza, deoarece fasolea aromată are un gust foarte intens și poate deveni rapid prea dominantă. Similar cu nucșoara, cantități foarte mici sunt de obicei suficiente pentru a condimenta felurile de mâncare dorite sau produsele coapte.

Boabele tonka conțin cumarină, care trebuie evitată în doze mai mari. Potrivit Autorității Europene pentru Siguranța Alimentară, cantitatea maximă zilnică care poate fi consumată în siguranță pe kilogram de greutate corporală este de 0,1 mg. Dacă este utilizată cu moderație, această valoare este dificil de realizat și, prin urmare, consumul este relativ inofensiv, deoarece un kilogram de boabe de tonka conține în medie 30 mg cumarină.

Sfatul lui Kai:

“Sunt întotdeauna deosebit de entuziasmat când cineva îndrăznește să-și facă propria ciocolată. Vă recomand o notă de boabe de tonka și un vârf de scorțișoară din Ceylon – chiar delicioase! “

Ce este boaba tonka și unde este cultivată?

Fasolea tonka (cunoscută și sub numele de fasole tonka, fasole tongo și fasole tonka)  sunt comori exotice care arată destul de discret la prima vedere. Semințele arborelui de fasole tonka (Dipteryx odorata), care aparține genului fluturilor, provin inițial din regiunea venezueleană Orinoco. Acest bob special își are originile în America de Sud și este cel mai frecvent cultivat astăzi în Trinidad și în Africa tropicală, cum ar fi Kenya. Principalii producători sunt Venezuela și Nigeria.

Semințele arborelui tonka au formă de migdale și, prin urmare, se numesc „fasole tonka”. Fasolea fină se usucă ușor la aer, astfel încât să se păstreze o aromă și un gust optime în boabele de tonka.

Boabele noastre tonka sunt recoltate în mod tradițional

Ne furnizăm boabele de tonka direct din Brazilia. Acolo sunt colectate de către popoarele indigene (în cazul nostru „Quilombolas”) în pădurile Amazonului. Boabele de tonka sunt apoi uscate în case mici de uscare până când sunt gata pentru transport.

Riverboats Hafen Tonkabohne

Tonkabohne Trockenhaus

Boabele tonka sunt, de asemenea, transportate în mod tradițional

Miezul este îndepărtat cu atenție în casele uscate și uscat în continuare. Aceasta creează suprafața ridată caracteristică care caracterizează boabele tonka.

Marfa prețioasă este apoi adusă în porturi în mici „bărci de râu”.

Producator

Tip

Informațiile și imaginile prezentate pot diferi față de realitate. Uneori specificațiile sau prețul pot fi eronate.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Boabe de tonka; 70g, Spicebar Bio”

Te-ar putea interesa

Coș de cumpărături
Autentificare

Nu ai inca un cont?

10034 tonkabohne 10 1200x1275 1

Boabe de tonka; 70g, Spicebar Bio

69.00 lei

La comanda 7 - 21 zile estimativ

Meniu
0 Lista de dorințe
0 Compară
0 produse Coș