Alegerea celui mai bun cărbune pentru grătar

Carbuni de calitate pentru grătar. Cumpărarea unui cărbune de calitate – Ghid de cumpărare
Dacă doriți o aromă delicioasă de fum pe care să o obțineți la carnea dvs. pe grătarul cu cărbune, ați crede că asta este tot, nu? Ei bine, nu doar faptul că pregătiți carnea pe grătarul cu cărbuni e suficient. Aceasta este doar o parte din tot ceea ce înseamnă gătire la grătarul pe cărbuni.

Trebuie să folosiți cel mai bun cărbune dacă doriți să profitați la maximum de experiența dumneavoastră la grătar. Există multe informații despre cărbunii de calitate însă de multe ori cumpărăm în grabă cărbuni de la benzinării sau supermarketuri.

Cum să alegeți cel mai bun cărbune pentru grătarul tău?

Înainte de a observa calitățile de top ale celui mai bun cărbune, este important să înțelegem diferitele tipuri care există în primul rând. Carbuni de calitate pentru grătar se înpart în următoarele două categorii principale de cărbune.

Brichete

Acesta este probabil cel mai familiar și ușor de recunoscut cărbune pentru majoritatea pasionaților de grătare. Bricheții sunt așchii de lemn și rumeguș care au fost comprimate și legate între ele folosind un agent neutru. Dacă sunteți un începător al grătarului, aceasta este cea mai bună sursă de combustibil de utilizat. După aprindere păstrează o căldură constantă timp de mai bine 3 ore.

Cărbunii din lemn de esență tare

După  ce ați folosit bricheții pentru grătar sunteți pregătiți să treceți la nivelul următor folosind cărbune de calitate superioară. Bucătarii experimentați susțin că  aceasta este cea mai autentica forma de a găti carnea la grătar și afumare în același timp. Bucățile provin din bucăți de lemn de esență tare și ard mai fierbinți și mai lungi decât brichetele.

Ce trebuie să știm când alegem cărbunii pentru grătar:

Cărbunele conține aditivi?
Probabil ați ales cel mai de calitate cărbune însă metoda de aprindere este cu o substanță chimică aditivată. În acest caz gustul cărni poate fi influențat cu toate că am ales cei mai buni cărbuni. In concluzie este întotdeauna mai bine să stați departe de fluidele mai ușoare și să încercați să fiți cât mai natural posibil când începeți focul.

Cărbunele auto-pornit care conține aditivi lichizi mai ușori infuzați în aceștia sau cei care promit să ofere cărnii tale o aromă autentică de „hickory” pot fi deasemnea aditivați. Acest lucru este mai frecvent la brichete decât la cărbune. Cărbunele adevărat nu are arome.

Pot cărbunii să mențină o temperatură constantă?
Reglarea temperaturii joacă un rol imens în procesul de grătar. Doriți să folosiți cărbune care menține o temperatură constantă, fără fluctuații mari de temperatură? Cărbunele convențional arde mai tare decât brichetele, dar este, de asemenea, mai probabil să se destrame și să-și piardă temperatura mai repede. Pe de altă parte, totuși, cărbunele arde mult mai fierbinte decât brichetele, deci este ideal dacă aveți alimente care necesită temperaturi ridicate pentru a găti.

Cât costã?

Prețul brichetelor în comparație cu cărbunele  de calitate nu diferă foarte mult. Brichetele sunt fabricate în general din materiale reciclabile, care sunt deseori produse reziduale (cum ar fi rumegușul) derivate din alte procese. Carbunele de calitate este produs din lemn de esență tare.

Timp de ardere
Deoarece brichetele ard cu o rată constantă, fără fluctuații extreme de temperatură, acestea tind să ardă mai mult decât cărbunele, care se dezintegrează destul de ușor. Dacă combinați această caracteristică cu faptul că sunt accesibile, înseamnă că nu veți cheltui o mare parte din bugetul dvs. la grătar pe combustibil.

Brichetele produc o cantitate destul de mică de cenușă. Dacă nu vă place procesul de curățare care se întâlnește la grătarul cu cărbune, brichetele sunt o variantă bună pentru dumneavoastră .

Alegerea corectă

Alegerea celui mai bun cărbune pentru grătar se rezumă în cele din urmă la preferința dumneavoastră de aromă, la buget, la capacitatea sa de a menține temperatura dorită și pentru cât timp arde. Majoritatea mărcilor prezintă de obicei aceste informații pe ambalaj. Daca preferați să evitați gătitul pe grătar cu cărbuni/ bricheți aveți posibilitatea să alegeți un grătar pe gaz sau pe peleți din secțiunile special create pe site-ul nostru:

Coș de cumpărături