Cu toate că anotimpul cald s-a terminat, grătarul nu trebuie să lipsească din curtea ta. Multe persoane preferă gătirea la grătarul cu cărbuni, însă grătarele pe gaz au multe avantaje legat de confort și ușurința în folosire.

?Grătarul pe gaz se încinge mult mai rapid decât cel pe cărbuni și furnizează aceeași aromă plăcută de grătar pe care nu o poți obține dacă gătești la un grătar electric.
?Grătarele de grădină cu gaz pot atinge temperaturi înalte ?pe care le poți menține constante pentru un timp îndelungat.

Sunt o multitudine de variante de grătare pe gaz, unele au dotări speciale, cum ar fi:

 • posibilitatea conectării la rețeua de gaze naturale
 • tehnologie cu infrarosu
 • accesorii pentru rotisat

Aceste dotări suplimentare sun minunate și pot îmbunătăți simțitor experiența gătirii la grătar. ✔️

Ce să cauți?

Grătarele pe gaz oferă viteză și comoditate în folosire, dar sunt anumite aspecte de care trebuie să ții cont pentru a obține cel mai bun raport calitate/preț:

Putere și temperatură

 • Specificația principală a unui grătar pe gaz este puterea acestuia și numărul de arzătoare- cu cât puterea totală a arzătoarelor este mai mare cu atât mai mare este temperatura totală pe care o poate genera și menține grătarul.

Funcțiile grătarului pe gaz

 • În mod ideal ar trebui ca spațiul de gătit și de menținere la cald să fie suficient pentru satisfacerea tuturor oaspeților fără perioade mari de așteptare.
 • Unele modele permit atât folosirea unei butelii cu propan cât și conectarea la rețeua de gaze naturale care te va scăpa de schimbarea regulată a buteliilor
 • Dacă prepari grătar și după lăsarea întunericului, caută un produs care oferă luminarea suprafeței de gătit și a panoului de control.

Construcția

 • Materialele de înaltă calitate sunt foarte importante atunci când vine vorba de longevitatea celui mai bun grătar pe gaz.
 • Oțelul inoxidabil este de preferat deoarece acesta rezista la atacul ruginii.
 • Grătarele din fontă rețin căldura pentru un timp îndelungat și oferă dungile specifice de grătar.
 • Grătarul din fontă emailat este cea mai bună alternativă deoarece împiedică lipirea mâncării și ușurează mult curățarea acestuia.

N.B. Asigură-te că locul de montaj și folosire a grătarului este la o distanță sigură de casă sau alte structuri inflamabile. ?

Service și garanție

 • Alege un grătar pe gaz de la un producător de renume care îți poate oferi suport în caz că ai probleme în utilizarea acestuia.
 • Alege un grătar pe gaz cu o garanție cât mai mare când vine vorba de arzătoare și alte componente?indicator sigur al longevității acestuia.

Avantajele grătarului pe gaz

1. Unele grătare cu gaz oferă arzătoare suplimentare care măresc capacitatea de gătire sau accesorii de rotisare.

?Grătarele pe gaz cu arzător suplimentar sunt ideale deoarece poți fierbe un porumb, ? poți prăji cartofi ?sau poți ține cald sosul de barbeque în timp ce se face carnea.?

2. Grătarele pe gaz sunt mult mai ușor de curățat?- nu ai cenușă de curățat și aruncat.

3. O butelie cu gaz  ține mult mai mult decât un sac de cărbuni- este mai puțin costisitor decât alte grătare. ?

?Poate că o butelie cu gaz este grea, dar grătarele pe gaz oferă un cost mai redus de funcționare. În loc să cumperi de fiecare dată un sac de cărbuni, o butelie de gaz poate dura până la câteva luni de folosire intensă.

4. Timpul de gătire este mult mai scurt– grătarele pe gaz sunt soluția rapidă pentru cei care doresc să găteasca rapid preparatele preferate.

Lasă un răspuns