Puiul cu rozmarin și usturoi este un deliciu după ce a stat aproximativ o oră și jumătate pe rotisor.

 width=

Ingrediente:

 • 4,5 L  de apă

 • ¾ cană sare

 • ½ cană zahăr granulat

 • 2 linguri rozmarin uscat

 • 1 lingură de usturoi granulat

 • 2 lingurițe de piper negru proaspăt măcinat

 • 1 pui întreg, aproximativ 4 kilograme

Instrucțiuni:

 1. Într-un vas mare amestecă bine ingredientele pentru a dizolva zahărul și sarea.

 2. Înmoaie tot puiul în saramură și pune-l în frigider timp de aproximativ de 6 – 12 ore.

 3. Pregătește grătarul pentru gătit la foc mediu (180 – 200 grade).

 4. Scoate puiul din vas și aruncă saramura. Șterge puiul cu prosoape de hârtie.

 5. Urmărind instrucțiunile grătarului, fixează puiul în mijlocul tijei pentru rotiserie, montează-l și pornește motorul. Pune o tavă mare de unică folosință sub pui pentru a se scurgerile de pe pui. Gătește puiul timp de 1 oră.

 6. Dacă grătarul tău are un arzător cu infraroșu în partea din spate a grătarului, după 1 oră de gătit, aprinde arzătorul și setează-l la foc mediu (lăsând arzătoarele obișnuite în exterior pe mediu și arzătoarele medii sunt oprite). Dacă grătarul tău nu are un arzător cu infraroșu, continuă să gătești puiul așa cum făceai. Oricum ar fi, gătește puiul până când suprafața devine maro auriu și temperatura internă ajunge la aproximativ 70 grade în cea mai groasă parte a coapsei (fără a atinge osul). Aceasta ar trebui să dureze 10 – 20 minute cu arzătorul cu infraroșu și 20-30 minute fără arzătorul cu infraroșu. Urmărește cu atenție ca pielea de pui să nu ardă.

 7. Când puiul este gătit complet, oprește motorul pentru rotisor și scoate puiul de pe grătar. Înclinează-l în poziție verticală peste tavă, astfel încât lichidul acumulat în cavitatea puiului să se revarsă în tavă. Lasă-l să se odihnească timp de 10 până la 15 minute (temperatura internă va crește câteva grade în acest timp). Transferă puiul de pe tijă pe un tocător. Se taie în bucăți. Se servește cald. 

Poftă bună! 

Rețetă preluată de pe blogul Weber USA

Lasă un răspuns