Frigărui la grătar este una din mesele la grătar de la care care nu te poți abține să nu mănânci. Unora le place să-l păstreze cât mai simplu posibil. În rețeta prezentată mai jos,  carnea și legumele se gătesc pe bastoane separate, pentru că timpul de stat pe grătar poate fi diferit. 

Reteță Frigărui la Grătar

Ingrediente:

  • carne de porc dezosată sau piept de pui dezosat
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1 linguriță de piper negru proaspăt macinat
  • usturoi după gust
  • 1 linguriță oregano
  • ¼ ceașcă de ulei de măsline extra virgin
  • 1 lămâie proaspătă

Instrucțiuni:
1) Tăiați carnea de porc sau piept de pui în cuburi 

2) Puneți carnea într-o pungă de plastic de dimensiuni medii. Adăugați ulei, sare, piper, usturoi și oregano și amestecați. Apăsați aerul din pungă și sigilați bine. Pune-ți punga într-un castron și lăsați la răcit timp de 2-4 ore, întorcând-o ocazional. width=

3) Scoateți carnea din pungă. Puneți cubulețele de carne pe frigărui, aproximativ 4-6 bucăți pe un băț.

 width=

4) Pregătiți grătarul la foc mediu și lăsați-l să se preîncălzească timp de 10-15 minute. Asigurați-vă că grătarul este curat.

5) Puneți frigăruiele pe grătar, întorcându-le o dată sau de două ori. Dacă aveți grătar cu capac, păstrați capacul închis cât mai mult posibil.

 width=

6) Când frigăruiele sunt gata, luați-le de pe grătar și lăsați-le să se odihnească.

7) Se taie o lămâie în jumătate și se pune pe grătar (cu capacul deschis) timp de 2 minute. Apoi se stoarce peste frigărui. Simplu, nu? 😀 

Poftă bună! 

 width=

Articole Similare

Lasă un răspuns