Dacă dorești să experimentezi un altfel de frigărui, atunci îți recomandăm rețeta de mai jos – frigărui cu porc și mango.

width=

Ingrediente pentru sos:

  • 1 cană de suc proaspăt de portocale

  • 2 linguri miere

  • 2 linguri suc proaspăt de lime

  • ½ linguriță de ghimbir proaspăt curățat și fin

  • ¼ linguriță sare kosher

  • câteva frunze proaspete de mentă feliate subțire

Ingrediente:

  • 1 linguriță sare kosher

  • ½ linguriță chimen măcinat

  • ½ linguriță de usturoi granulat

  • ½ linguriță de oregano uscat

  • ¼ linguriță de piper negru proaspăt măcinat

  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin

  • 4 cotleturi de porc dezosate, tăiate în cuburi, fără exces de grăsime

  • 2 mango mari, decojite și tăiate în bucăți

Accesorii:

  • ustensile pentru frigărui, fie din lemn, fie din metal. Dacă folosești din lemn de bambus, este recomandat să lași să se înmoaie în apă pentru aproximativ 15 minute.

Instrucțiuni:

  1. Într-o cratiță mică pune sucul de portocale, mierea, sucul de lime, ghimbirul și sarea. Amestecă la foc mic pe aragaz. Se fierbe ușor până când amestecul se îngroașă și ajunge la consistența siropului, aproximativ 20 până la 30 de minute. Se lasă să se răcească. Adaugă frunzele de mentă.

  2. Într-un castron mediu, amestecă uleiul de măsline cu ingredientele. Adăugă carnea de porc și amestecă uniform.

  3. Pune bucățile de mango și porc alternativ pe frigărui. Lasă-le să stea la temperatura camerei timp de 15-30 de minute înainte de a le pune pe grătar.

  4. Pregătește grătarul pentru gătit direct la foc mare (aproximativ 230 grade)

  5. Pune frigăruiele pe grătar și lasă-le până când carnea de porc este roz în mijloc, aproximativ 6 – 8 minute, și apoi le întorci. Se scot de pe grătar și se servesc cald, cu sosul scurs deasupra. 

    Poftă bună! 

Rețetă preluată de pe blogul Weber USA

Ustensile recomandate pentru această rețetă:

Lasă un răspuns