Schimbă un pic perspectiva și gătește cele mai bune Chiftele Marinate cu Sos la Grătar! Acestea vor avea un gust dulce și subtil dacă le plasezi pe placa din lemn de cedru roşu de la Weber. Aceasta o aromă deosebită cu gustul subtil al fumului.
Placa din lemn trebuie să stea în apă cel puțin o oră.
Așadar, pregătește chiftelele după rețeta ta preferată. Ai nevoie de 12 chiftele din carne de vită. Opțional, poți să fierbi paste spaghetti pentru a le servi cu chiftelele.
Pregătește grătarul și aprinde focul la temperatura de 200 grade.
Plasează chiftelele pe placa din lemn, cu distanță suficientă între ele.
Pune placa pe grătar, închide capacul și așteaptă 15 minute.
Ridică capacul și toarnă sosul preferat peste chiftele. Coboară capacul și lasă-le să mai stea pentru înca 10 minute.
Ridică capacul și presară parmezan răzălit peste chiftele, închide capacul și mai lasă-le înca 5 minute sau până când temperatura internă a chiftelelor atinge aproximativ 70 grade celsius. Poți să verifici temperatura cu termomentrele de la Weber.
Poftă bună!
Reteta chifele la gratar preluată de pe blogul Weber US.