Suntem mereu în căutarea a ceva ce putem servi ca și gustare sau aperitiv. Acest lucru este valabil mai ales atunci când sărbătorim o zi de naștere, un eveniment sau sărbătorile, când aperitivele sunt în plin efect.
Un aperitiv diferit dar și foarte gustos este ruloul cu cârnați. De obicei făcută la cuptor, această rețetă cu carne de cârnați se adaptează ușor la exterior, la grill. Tot ce ai nevoie este de grătarul tău, o placă de lemn Weber și bineînțeles, apetit. 🙂
Ingrediente:
- 450 g carne tocată de cârnați
- 1 ceapă galbenă tăiată mărunt
- 1 lingură de cimbru proaspăt
- 100 g brânză de capră
- 50 g pesmet moale
- ½ linguriță sare
- 1 pachet aluat foietaj
- 1 ou, bătut
- placa din lemn de cedru roșu, înmuiată în apă timp de cel puțin o oră.
Instrucțiuni:
- Pregătește grătarul pentru a avea două zone cu foc mediu indirect (180° C).
- Combină carnea pentru cârnați, ceapa, cimbrul, brânză de capră, pesmetul și sarea într-un mixer, până când aluatul este bine amestecat.
- Așează foaia de foietaj pe o suprafață ușor presărată cu făină. Întinde aluatul de foietaj pentru a-și mări suprafața.
- Apoi cu un cuțit ascuțit, feliază foietajul în 3 bucăți egale.
- Cu o foarfecă, taie o gaură cu dimensiunea de un 2.5 cm în colțul de jos al unei pungi de plastic mari. Pune amestecul de cârnați în pungă. Strânge carnea de cârnați prin pungă, ca și cum ai orna o prăjitură cu frișcă.
- Întinde cu o pensulă oul bătut pe partea dreaptă a fiecărei bucăți de foietaj.
- Rotește foietajul și sigilează-l pe partea unsă cu oul.
- Așează rulourile cu partea unită în jos. Unge fiecare rulou cu oul bătut apoi feliază fiecare sul în bucăți aproximativ egale, cu lungimea de aproximativ 4 cm.
- Preîncălzește o placă de lemn pe grătar la foc mediu indirect timp de 20 de minute.
- Pune rulourile pe placa de lemn, având grijă să nu fie înghesuite.
- Se gătesc la foc mediu indirect timp de aproximativ 20 de minute sau până când temperatura internă a cărnii este de 70° C ( folosește un termometru pentru grătar). Se servesc calde.
Poftă bună!
Rețetă preluată de pe blogul Weber