Covrigei de Casă la Grătar  – Rețetă Video

 width=

Pufoși, tandri și acoperiți cu sare de mare crocantă, acești covrigei de casă la grătar pot fi copți chiar pe grătarul tău Pit Boss. Folosește-i pentru a-ți impresiona prietenii sau pur și simplu să te bucuri de weekend. Se servesc calzi cu muștarul sau brânza preferată și o bere rece. 

Ingrediente:

 • 90 g praf de copt
 • 600 g făină
 • 1 lingură zahăr
 • 2–3 litri de apă clocotită
 • 50 g unt nesărat topit
 • 1-2 lingurițe sare de mare
 • 350 ml de apă călduță
 • 2 lingurițe de drojdie activă praf

Instrucțiuni

Cum să faci aluatul covrigeilor de casă

 1. Dacă folosești mixerul fix, adăugă zahărul și drojdia praf activă urmată de apă caldă, amestecând ușor pentru a le combina. Se lasă să stea 10 minute.
 2. Asigură-te că ai cârligul de aluat atașat la aparatul de mixer. După ce drojdia a început să facă bule, se adaugă untul și apoi se adaugă încet făina.
 3. Se amestecă câteva minute până când aluatul începe să se dezlipească de vas. Scoate aluatul din bol, pulverizează cu spray de gătit sau ulei de măsline și pune-l înapoi în vas. Pune un prosop curat peste partea de sus a bolului și lasă aluatul să crească timp de 1 – 2 ore.

Restul pașilor din rețetă:

 1.   Rulează fiecare secțiune de aluat într-o frânghie lungă de 55 cm. Ia capetele și trage-le împreună, astfel încât aluatul să formeze un cerc. Răsucește capetele, apoi adu-le către tine și apasă-le în jos într-o formă de covrig.
 2.  Aprinde grill-ul și setează temperatura la 180 ° C. Dacă utilizezi un grătar cu gaz sau cărbune, setează-l la foc mediu. Preîncălzește-l cu capacul închis timp de 10-15 minute.
 3. Într-o oală mare, se combină praful de copt și apa și se pune la fiert. Pune ușor 1-2 covrigi în apa clocotită timp de 20-30 de secunde. Cu ajutorul unei spatule, ridică covrigii din apă și așează-i pe foaia de copt.
 4. Unge fiecare covrig cu ajutorul unei perii de silicon cu gălbenuș de ou și presară sare de mare pe ei.
 5. Așează foaia de copt pe grill.  Covrigii se coc până se rumenesc, aproximativ 15-20 de minute.

 width=

Rețeta video:

Poftă bună!

Notă: Se recomandă să folosești peleți din lemn Hickory la această rețetă

Rețetă preluată de pe blogul Pit Boss Grills.

Lasă un răspuns