Rețetă Mititei din Vită și Porc

De 1 Mai încingem grătarele! Mai jos găsiți rețeta mititei din vită și porc care îi vor încânta pe cei dragi!

 width=

Așadar să ne condimentăm ziua, să punem berea la rece și să-ncingem grătarele! 

Ingrediente: 

  • 500 gr carne macră tocată de vită
  • 500 gr carne tocată de porc cu tot cu grăsime
  • 3 pahare zeamă de oase de vită sau porc (sau apă rece)
  • 1 căpățână de usturoi
  • 1 lingură rasă cimbru uscat
  • 1 lingură rasă enibahar măcinat
  • 1 lingură rasă bicarbonat, stins cu 2 lingurițe zeamă de lămâie
  • 1 lingură rasă sare
  • 1 linguriță rasă de piper măcinat
  • 1 linguriță ulei
  1. Amestecă carnea de porc și carnea de vită, adaugă usturoiul curățat și zdrobit, apoi pe rând restul ingredientelor și amestecă bine până când se omogenizează toate ingredientele.
  2. Adaugă treptat zeama de oase și frământă bine până se absoarbe toată cantitatea și amestecul devine cleios. Acoperă aluatul cu o folie alimentară și lasă la frigider câteva ore, sau chiar până a doua zi, pentru amplificarea aromelor. 
  3. După ce a stat destul la frigider, scoate aluatul, adaugă bicarbonatul apoi 1 linguriță de ulei și 2 linguri de apă rece. Frământă bine, acoperă cu folie alimentară și mai lasă la frigider încă 2 ore.
  4. După ce au trecut cele 2 ore, modelează micii cu mâna sau folosește o mașină cu pâlnie. 
  5. Mititeii se pun pe grătarul bine încins până se rumenesc în exterior, dar suculenți în interior. Se pot servi cu muștar sau un mix de legume.

 width=

Poftă bună! 

Lasă un răspuns