Ingrediete:

  • 8 coaste de porc

Pentru sos:

  • 1 lingura de ulei de masline
  • 1 lingura de otet de mere sau otet balsamic
  • 1 lingura de mustar iute Dijon
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri sos de soia
  • 3 linguri de sos BBQ
  • 1 lingura de miere de albine sau zahar brun (trestie de zahar)
  • 1 lingurita de busuioc uscat macinat
  • 1 lingurita de chimen macinat
  • 1 lingurita de chili (daca va place picant)
  • sare si piper dupa gust

Timp de pregatire: 45 min

Timp de gatire: 30  – 45 min.

  1. Amestecati bine intr-un castron, toate ingredientele pentru sos. Luati costitele si le introduceti in castron, amestecand sosul si acoperind total costitele.
  2. Introduceti castronul acoperit la frigider, minim 30 de minute, cu cat mai mult, cu atat mai aromat.
  3. Scoateti costitele si lasati-le sa se scurga de sos, dar pastrati sosul si lasati aproximativ inca 10 minute la temperatura camerei.
  4. Intre timp pregatiti gratarul, aprindeti focul, curatati gratarul si il ungeti cu un pic de ulei de masline. Dupa ce este bine incalzit, asezati costitele pe gratar si le lasati sa se rumeneasca pe fiecare parte. Din cand in cand le ungeti cu sosul pe care l-ati folosit la marinat, folosind o pensula speciala de uns sos.
  5. Costitele trebuie sa fie rumenite si sa aiba o crusta pe exterior, dar sa fie suculente in interior. Aproximativ 30 – 45  de minute ar trebui sa fie suficient.

Merge excelent cu un sos de usturoi, otet de mere, miere de albine, sare si piper.

Pofta mare.