Există multe aspecte care sunt esențiale pentru gătitul unei cărni delicioase pe grătar. Trebuie să ținem cont de tipul de carne, sucul și aroma, precum și felul în care este preparată carnea. Grill-ul creează o aromă incredibilă, deoarece exteriorul cărnii este ferm în timp ce interiorul este suculent.

Pentru a oferi cărnii mai multă aromă, o poți marina într-un sos sau o poți acoperi cu un mix de ierburi care să îi intensifice aroma. Ingredientele care sunt adesea folosite includ ulei de măsline, lămâie, oregano, cimbru, sare, etc. Cel mai bine este să lași carnea să se marineze înainte de gătire pentru a se scufunda în arome.

 width=

Sfaturi importante pentru prepararea grătarului:

  • scoate carnea din frigider cu cel puțin o oră înainte de a fii prajită. Las-o să stea la temperatura camerei. Dacă scoți carnea din frigider și o pui direct pe grătar, se va găti neuniform și va fi probabil greu de mestecat.
  • nu lăsa niciodată carnea la soare sau într-o zonă caldă a casei. Las-o întotdeauna într-un loc răcoros în interiorul casei.
  • un alt aspect important îl reprezintă primul contact între carne și grătar. Ar trebui să auzi șuieratul cărnii, deoarece acesta înseamnă că grătarul este suficient de fierbinte pentru ca umiditatea din exteriorul cărnii să se evapore.
  • după ce ai luat carnea de pe grătar, las-o să se odihnească astfel încât să se “relaxeze”. Așează o folie peste ea, pentru a rămâne caldă.

Dacă urmezi aceste sfaturi, sigur vei impresiona oaspeții tăi! Poftă bună! 🙂 

 width=

PS: pentru un grill perfect alege unul din grill-urile pe cărbune Barbecook!

Lasă un răspuns