Burger-ul făcut acasă pe grătar are din ce în ce mai mulți fani. Tocmai de aceea ne-am gândit să îți împărtășim 5 sfaturi despre cum să faci un burger ideal. 

 width=

Grăsimea face burger-ul suculent

Asigură-te că carnea pe care o vei folosi conține și  grăsime cu un procent între 20% și 30%. Aceasta oferă cărnii savoare datorită sucului propriu. Un burger ideal nu este unul uscat.  Poți folosi, de exemplu, antricot de vită.

Condimentarea

Condimentează carnea de vită cu sare și piper, iar, dacă dorești, poți să adaugi și sos worcestershire, ceapă rasă, etc. Condimentele nu doar că vor îmbunătății gustul cărnii dar vor spori și suculența sa. 

Grosimea

Grosimea ideală a cărnii este de aproximativ 2 cm. Dacă este mai subțire, s-ar putea ca aceasta să se usuce înainte să apuce să facă o crustă în exterior. Dacă carnea este prea groasă, crusta s-ar putea face neagră și neapetisantă înainte ca interiorul cărnii să apucă să se gătească.

Întoarce Carnea Doar O Dată

Încinge grătarul, așează carnea având grijă să nu o presezi prea tare ca să nu își piardă din zeamă. Carnea trebuie întoarsă doar o singură dată. Las-o sa se facă pe grătar, fără să o miști, până când partea care se află pe sursa de caldură se desprinde foarte ușor, aproape singură, fără să se lipsească de grătar. Întoarce apoi carnea pe partea cealaltă și mai las-o sa se facă în jur de 3 minute. 

Formează un Burger Ideal

Când carnea este gata, trage-o în lateral și pune pe ea o felie de cașcaval. Mai las-o câteva minute în apropierea căldurii până când cașcavalul se înmoaie. Apoi poti sa scoți burgerii pe chiflele pufoase și să adaugi și restul ingredientelor. 

Poftă bună! 🙂 

PS: pentru mai multe sfaturi, urmărește și pagina noastră de Facebook!

Lasă un răspuns