Fii master in grill cunoscând temperatura ideală la care trebuie să ajungă diferite tipuri de carne în interior.

Timpul de gătit și setările de căldură în rețete sunt sugerate în funcție de condițiile ideale și se pot schimba datorită numeroaselor variabile, cum ar fi vremea. Reține că temperatura internă a cărnii va continua să crească la câteva grade după ce a fost scoasă de pe grătar.

Așadar, venim în ajutorul tău cu un tabel ale temperaturii ideale a diferitelor tipuri de carne pe care le gătim pe grill.

Tabel Ghid Temperatura Internă a Cărnii pe Grătar

Tip de carne Temperatura internă
Carne tocată de vită, miel, porc 71° C
Friptură din carne de vită/miel – ușor rumenită 63° C
Friptură din carne de vită/miel – mediu făcută 71°C
Friptură din carne de vită/miel – bine rumenită 77° C
Friptură din carne de porc – mediu făcută 71°C
Friptură din carne de porc – bine rumenită 77° C
Șuncă 71° C
Carne tocată pasăre 74°C
Pui / Curcan întreg 82° C
Friptură din piept de pui 77° C
Pește 63° C

 

Dacă dorești să obții cele mai bune rezultate, atunci ai nevoie de un termometru pentru carne.  Acesta citește instant temperatura interioară și te ajută să fii un profesionist! Îți arată temperatura perfectă de fiecare dată fără a fi nevoie să tai în friptură pentru a vedea dacă este făcută.

Cunoscând diferitele temperaturi interne, nu vei mai prăji prea mult sau prea puțin carnea pe grătar.

PS: alege unul din termometrele Edition Guru Monolith sau termometrele Weber!

Termometru BBQ GURU PartyQ Monolith edition

Termometru BBQ GURU DigiQ DX2 Monolith edition

Termometru BBQ GURU CyberQ Wifi Monolith edition