curatarea_gratarului_cu_ustensile_potrivite

Pregătește grătarul pentru un nou sezon de BBQ

Pregătiți-vă grătarul pentru vară – cum să curățați un grătar cu accesoriilor potrivite!

De îndată ce vremea ne permite din nou, ne scoatem grătarele afară. După o perioadă lungă petrecută în magazie sau în garaj, este extrem de important să faceți o verificare amănunțită a aparatului și să îl pregătiți pentru noul sezon de grătare. De la cum să cureți un grătar până la achiziționarea accesoriilor potrivite pentru curățare, iată care sunt sfaturile noastre pentru ca grătarul tău să fie gata de vară!
Cum să curățați un grătar pe cărbuni pe gaz sau electric
În ciuda faptului că deseori trebuie să așteptăm o vreme frumoasă și stabilă, este bine să începem din timp cu pregătirea grătarului pentru vară – asta înseamnă: o verificare completă a aparatului dumneavoastră. Curățarea grătarului dvs. în interior, curățarea grătarului, verificarea buteliei de gaz și a conexiunii și curățarea grătarului la exterior. O greșeală frecventă este aceea de a vă scoate grătarul din depozit doar în ziua în care doriți să-l folosiți din nou pentru prima dată. Este recomandat să vă curățați complet grătarul și să îl testați cu cel puțin câteva zile înainte!

ACCESORII PENTRU CURĂȚAREA GRĂTARULUI

accesorii de curatare weber

1 – Curățarea grătarului dvs. pe interior

Chiar dacă aparatul dvs. a fost supus unei curățări obligatorii înainte de sezonul de iarnă, este important să verificați temeinic interiorul înainte de a începe din nou să faceți un grătar. Se întâmplă adesea ca mucegaiul să se dezvolte în interior din cauza umidității din timpul lunilor reci de iarnă. Iar un preparat de grătar cu gust de mucegai este ultimul lucru pe care îl doriți în farfurie. Există, de asemenea, riscul ca insectele sau paraziții să se fi strecurat în interior. Prin urmare, în cazul formării mucegaiului vă recomandăm să vă curățați bine grătarul în interior cu o cârpă din microfibre, apă călduță și un detergent ușor. Apoi este important să clătiți totul bine și să îl uscați cu grijă.

2 – Curățați grila grătarului

Următorul pas în timpul verificării grătarului dvs. este să vă curățați grătarul BBQ. Există o mulțime de accesorii de calitate pentru ca această sarcină să fie un succes. De exemplu, puteți alege o perie 3 în 1, cu care puteți peria, freca și răzui, o perie pentru grătar cu două capete sau chiar o perie spiralată extra lungă. Cu toate acestea, vă recomandăm să nu răzuiți prea tare atunci când vă curățați grătarul. Există riscul ca stratul superior protector să se desprindă. Așadar, nu trebuie să vă faceți griji că grila va avea un aspect mai negru după un timp. Important este ca resturile de mâncare să dispară.

Este interzis să folosiți agenți de curățare agresivi pentru a vă curăța grătarul BBQ. Folosiți un agent de curățare blând/pH-neutru. După aceea, este important să clătiți și să uscați grilele BBQ-ului. Dacă aveți grile din fontă, frecați-le cu un ulei neutru, cum ar fi uleiul de floarea-soarelui sau de arahide, după curățare. Acest lucru previne ruginirea.

3 – Verificați butelia de gaz și furtunul de gaz al grătarului dumneavoastră pe gaz

Dacă aveți un grătar pe gaz, este important să conectați în mod corect butelia de gaz la grătar. Pentru aceasta aveți nevoie de regulatorul de gaz și de furtunul potrivit modelului dumneavoastră. Aceste instrumente asigură reducerea presiunii de la butelia de gaz. Presiunea dintr-o butelie de gaz este adesea mult mai mare decât cea de care are nevoie un grătar. De asemenea, asigurați-vă că verificați data de pe furtunul de gaz. Furtunurile de gaz obișnuite au o durată de viață de 5 până la 10 ani. Cu toate acestea, condițiile meteorologice de iarnă pot afecta materialul furtunului. Așadar, verificați întotdeauna dacă furtunul de gaz nu prezintă scurgeri, chiar dacă acesta nu a ajuns încă la data de expirare. Care este cel mai bun mod de a face acest lucru?
– Pregătiți niște apă cu săpun.
– Odată ce butelia de gaz plină este conectată la grătar și toate butoanele grătarului dvs. sunt pe “OFF”, deschideți încet butelia de gaz.
– Apoi, umeziți ușor racordul și furtunul cu apă săpunită.
– Apar bule de săpun? Semn rău, gazul scapă! Nu apar bule de săpun? Atunci sunteți în siguranță!

4 – Curățarea grătarului dvs. la exterior

Pentru aceasta puteți folosi o cârpă din microfibre, apă călduță/caldă și un detergent ușor. Dacă există pete întărite pe părțile emailate, puteți folosi eventual un accesoriu de curățare abraziv. Totuși, încercați să evitați acest lucru. După ce ați curățat grătarul la exterior, clătiți-l bine. În cele din urmă, asigurați-vă că aparatul dvs. este complet uscat. Acest lucru este important înainte de a pune capacul de protecție pe el. Umezeala poate provoca mucegai și asta ar fi o pierdere a întregii dvs. munci de curățare!

ACCESORII DE CURĂȚARE PENTRU GRĂTAR

accesorii de curatare barbecook_

Haideți să dăm startul petrecerii la grătar!

Acum că știți cum să curățați un grătar, este timpul să dați startul petrecerii BBQ! Tot în această fază ar trebui să faci câteva verificări: ai toate uneltele și accesoriile necesare pentru a fi pregătit pentru sezonul de grătar?
– Verificați dacă mai aveți suficient cărbune/brichete și dacă acestea sunt încă utilizabile (nimic mai rău decât cărbunele/bricheții umezi).
– Aveți accesoriile de aprins potrivite? Gândiți-vă la un aprinzător pentru cărbuni, aprinzătoare, chibrituri etc.
– Verificați dacă aveți acasă accesoriile de bază necesare pentru a vă găti carnea sau legumele. O spatulă, un clește, o furculiță, tot ce vă trebuie!
– V-ați gândit și la accesorii pentru a vă duce sesiunea de grătar la următorul nivel? De la pietre pentru pizza la un suport pentru pui și de la un injector de marinată la accesorii pentru afumare, toate le găsiți în magazinul nostru online!

Curățarea grătarului și a grilei de grătar rămân, desigur, extrem de importante pe parcursul întregului sezon de grătar. Așadar, asigurați-vă că aveți întotdeauna acasă suficiente accesorii de curățare/BBQ cleaners.

În cele din urmă, gândiți-vă și la siguranța dumneavoastră și investiți într-un șorț de bucătar și o pereche de mănuși!

Apoi, tot ce putem spune este: bucurați-vă de primul grătar al anului!

Lasă un răspuns