brichete vs carbuni_

Care este diferența dintre cărbuni și bricheți pentru grătar?

De multe ori clienții care vin în showroomul nostru din Cluj-Napoca ne adreseaza această întrebare. Grătarul cu cărbuni este un adevărat test pentru orice pasionat de grătare. De la aprinderea și ajustarea cărbunilor până la reglarea fluxului de aer și controlul flăcărilor, poate fi o provocare interesantă, cu recompense foarte gustoase.

Cărbuni 3 kg, Weber

Brichete 4 kg, Weber

carbuni_weber_3kg_ 17590_brichete_weber_arpindere_4kg_studio
Specificații: Specificații:
– Se livrează în pungi de 3 Kg – Se livrează în pungi de 4 Kg
– Gata de utilizare în 15 minute – Gata de utilizare în 20 de minute
– 100% natural – 100% natural
– Timp de ardere de 1,5 ore la 180°C – 3 ore de ardere la peste 180°C
– Produce un fum aromat care reflectă varietatea de lemn folosit la fabricarea sa. – Obține o ardere mai lungă și mai consistentă decât cărbunele de lemn, cu mai puțin fum lemnos.

Alegerea sursei de combustibil pentru cărbuni ține în mare măsură de preferință. Nu există un răspuns corect sau greșit – sursa de combustibil depinde cu adevărat de dumneavoastră, în calitate de bucătar.

Un sfat pe care vi-l putem oferi este să folosiți cărbune atunci când grătarul durează mai puțin de o oră, deoarece majoritatea alimentelor vor necesita o căldură directă medie spre mare. Pentru mai mult de o oră, folosiți brichete de cărbune de lemn, deoarece acestea produc o sursă de căldură mai lungă și mai uniformă, ceea ce este mai bine atunci când faceți grătar pentru perioade lungi de timp.

Cât cărbune sau brichete ar trebui să folosesc pentru o sesiune de gătit într-un grătar 47 /57 cm diametru? 

Mai jos veți găsi un tabel cu cantitatea recomandată pentru fiecare tip de combustibil, atât pentru gătitul indirect, cât și pentru cel direct. De asemenea, veți găsi o imagine cu un exemplu de cantitate de cărbune recomandată pentru grătarul direct cu un grătar de 57 cm.

Gătire INDIRECTĂ

Mărime Grătar Bricheți Weber pentru prima oră (pentru o latură) Bricheți de adăugat la fiecare oră suplimentară (pentru o latură) Cărbuni Weber pentru prima oră (pentru o latură) Cărbuni de adăugat la fiecare oră suplimentară (pentru o latură)
47 cm 10 bricheți 4 bricheți 1/2 cană de aprindere mare (0,30 kg) 1 mână de cărbuni
57 cm 15 bricheți  4 bricheți  1/2 cană de aprindere mare (0,30 kg) 1 mână de cărbuni

Gătire DIRECTĂ

Mărime Grătar Bricheti Weber pentru prima oră (pentru o latură) Cărbuni Weber pentru prima oră (pentru o latură)
47 cm 25 bricheți 1 cană de aprindere mare (0,56 kg)
57 cm 30 bricheți  1 3/4 cani (0,98 kg)

Lasă un răspuns