Blog, Retete, Vita

Brisket vită cu tacos și porumb

reteta_taco_brisket_vita_porumb

Brisket vită cu tacos și porumb

Începe sezonul de grătare și vremea bună se apropie. Vă recomandăm o rețetă de la bucătarul Tom Hwinzle de Brisket de vită cu tacos și porumb.  Cu o combinație colorată de alte ingrediente și texturi, cum ar fi nectarinele și ceapa verde, gustul este garantat.

INGREDIENTE:

 • 1,5 kg piept de vită (bucată întreagă)
 • 4 – 6 linguri condimente Brisket
 • 2 bucăți de porumb întreg (gata fiert sau se fierbe in apa 10 min cel proaspat)
 • 3 linguri de unt (sau ulei de masline)
 • 2 nectarine
 • 1 legătură ceapă verde
 • 2 linguri de frunze de oregano
 • 1 lingură sare/ piper
 • 8 linguri sos BBQ (Sos BBQ sau TEXAS SPICY )
 • 1 linguriță fulgi de ardei iute fără semințe
 • 12 chipsuri de Taco
 • 1 hârtie Bucher aproximativ dimensiune A3 (Hartie TRAEGER, Hartie PitBOSS)

MOD DE PREPARARE:

PASUL 1

Ungeți bine pieptul de vită peste tot cu ulei de măsline. Apoi cu o pensulă alimetară de silicon învăluiți pieptul cu sosul BBQ. Dacă doriți un gust iute ușor dulce alegeti sosul de la Traeger sau dacă alegeți un sos cu gust puternic de BBQ cel mai potrivit este cel de la SPICE WORD.

PASUL 2

Pregătiți grătarul pentru căldură indirectă (100-110°). Așezați pieptul și setați temperatura centrală de 88 de grade timp de aproximativ 7-8 ore. (Sonda de alimente trebuie sa fie cu vârful la mijlocul bucății de carne) Apoi lăsați-l să se odihnească puțin.

PASUL 3

Întindeți hârtia de măcelar și așezați cele două bucăți de porumb. Întindeți 1 lingură de unt pe fiecare porumb și asezonați cu sare de grătar. Îndoiți hârtia într-un pachet închis și lăsați la foc indirect de 180° timp de 30 – 40 de minute. Tăiați nectarinele în jumătate și îndepărtați sâmburele.

PASUL 4

Se ia bucata de carne și se prăjește scurt la foc mare direct și apoi se taie în felii subțiri. Nectarinele se prăjesc deasemnea pe partea tăiată și apoi se feliează subțire. Scoateți porumbul înfoliat de pe grătar, tăiați vertical de pe tulpină și amestecați cu nectarinele, sosul BBQ și fulgii de chili/boia.

PASUL 5

La final întindeți toppingul de fructe peste chipsurile de tacos și acoperiți cu fâșiile de carne. Decorați cu rondele de ceapă verde și frunze deoregano. Adăugați sare și piper  după gust.

Recomadări:

Grătarele/ afumători pe peleți sunt potrivite pentru orice rețetă cu gătire indirectă și gătire lentă. Temperatura internă a alimentelor se poate monotoriza folosind un termometru alimentar sau sondele alimentare pentru grătarele care au integrat un sistem electronic de monitorizare a temperaturilor.

Vă dorim Poftă Bună!

Vă încurajăm să experimentați rețetele noastre și să împărtășiți cu noi rezultatele obținute #grillexpert pe FacebookInstagram și Youtube. Astfel ne veți încuraja și veți inspira și alți clienți Grill Expert.

*Rețetă preluată StaySPICE.

Lasă un răspuns

Coș de cumpărături
Autentificare

Nu ai inca un cont?

Meniu
0 Lista de dorințe
0 Compară
0 produse Coș