Da, se poate face supa pe grill iar daca va plac supele simple si pline de gust va recomandam aceasta reteta. :)

Iata cum se poate realiza:

Ingrediente:

  • 4 cepe albe
  • 1 catel de usturoi, tocat
  • 2 linguri de unt
  • 2 frunze de dafin
  • 2-3 crengute de cimbru proaspat
  • 1 cana de vin alb (250 ml) (Sherry)
  • 1/2 cana de suc de mere natural (125 ml)
  • 500 ml de apa sau, optional, pentru mai mult gust recomandam zeama de supa de pui sau vita
  • sare si piper dupa gust
  • 1 bagheta de paine
  • branza proaspata rasa – dupa preferinta dvs recomandam parmesan sau branza gruyere.

Timp de prepare: 50 – 60  minute

Mod de preparare

1. Se preincalzeste grill-ul 10 – 15 min. In acest timp se taie ceapa felii, inele complete de circa 5 milimetrii grosime. Pastrati inelele impreuna in feliile intregi pentru a fi usor de prajit.

2. Periati gratarul sa fie curat si se pregateste gratarul pentru temperatura medie. Se pune ceapa plata pe gratare si le gatim cu capacul inchis timp de 8 minute (le intoarcem la 4 minute.)

3. Dupa ce prajiti ceapa o inlaturati si o lasati sa se raceasca. Puneti wok-ul pe gratar si adaugati untul.

4. Taiati apoi ceapa in jumatati. Adaugati-o apoi in wok impreuna cu usturoiul tocat. Adaugati sare si piper dupa gust.

5. Caliti tot amestecul pana cand ceapa devine aurie, circa 5 minute. ATENTIE! Sa nu ardeti ceapa sau usturoiul, trebuie sa amestecati constant.


6. Se adauga vinul si se lasa sa fiarba pana cand vinul se transforma intr-un sirop, aproximativ 10 minute.

7. Se adauga 500 ml de apa sau zeama de supa de gaina/vita, sucul de mere natural, frunzele de dafin, cimbru verde, sare, piper dupa gust. Reduceti temperatura la foc mediu indirect si se lasa la fiert cu capacul inchis timp de 30 de minute, amestecand din cand in cand.


8. Taiati felii bagheta si prajiti circa 2 minute pe fiecare parte.

9. Scoateti foile de dafin si cimbru. Cu ajutorul unui polonic impartiti supa in boluri pentru cuptor. Este recomandat sa le preincalziti inainte de a turna continutul. Dupa ce puneti continutul in boluri pana sus, puneti in fiecare, bagheta de paine si branza rasa. Inchideti capacul la grill si lasati sa se topeasca branza, circa 3 – 5 minute.

10. Indepartati cu grija bolurile de pe gratar. ATENTIE! Acestea sunt foarte fierbinti! Intotdeauna sa le pozitionati pe suport de lemn sau pe o suprafata care rezista la temperaturi ridicate.

Pofta buna!