width=

Ingrediente:

  • 600 g pulpa de vita (sau de vitel)
  • 2 crengute cu rosii cherry sau morcovi
  • 150 g unt
  • 2 linguri de otet de mere
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 ardei iute taiat rondele
  • 1 crenguta de: cimbru + rozmarin + cimbrisor + maghiran + oregano
  • sare si piper dupa gust

Timp de preparare: 100 min.

Timp de gatit: 11 – 15 min.

  1. Se curata carnea cu apa rece, apoi se taie pulpa de vita (vitel) la o grosime de 2 – 3 cm. Se aseaza feliile intr-un castron si se unge cu otetul de mere amestecat cu apa rece (50 ml). Se acopera castronul si se lasa la rece, in frigider, timp de 20 minute ca sa se fragezeasca. Intre timp se taie marunt cimbrul, rozmarinul, cimbrisorul, maghiranul si oregano (daca il aveti verde).
  2. Se scoate carnea si se tamponeaza cu prosoape de hartie absorbante apoi se ung cu ulei de masline si se presar ierburile pe care le-ati taiat, pe toate partile. Apoi le inveliti in folie de staniol si le lasati la frigideri circa 40 – 50 minute.
  3. Se scoate carnea si se lasa sa respire circa 10-15 minute la temperatura camerei (19 – 21 grade). Intre timp se pregateste gratarul, se aprinde, se curata si apoi se unge cu putin ulei de masline. Puneti feliile de carne cate 1  minut pe fiecare parte la foc mare. Reduceti focul si lasati carnea sa se friga incet timp de circa 5 minute pe fiecare parte. Este important sa miscati carnea pe gratar constat, respectiv intoarceti carnea constant de pe o parte pe alta folosint un cleste pentru grill. ATENTIE! Niciodata nu intepa carnea cu furculita sau cutitul, pentru ca se va pierde aroma si nutrientii.
  4. Pentru garnitura recomandam sa rumenesti crengutele de rosii cherry sau morcovi. La sfarsit se pune peste rosii si carne, sare si piper dupa gust si ardei iute taiat rondele – dupa gust si preferinte. Inainte de a ridica carnea de pe gratar, cu circa 30 de secunde,  se pune o bucata de unt peste carne

 width=

Se serveste cald alaturi de cei dragi.

Pofta mare!

Lasă un răspuns