Albastrul belgian, este un clasic in bucatarie in toate formele sale.

Ingrediente:

  • Gratarul Barbecook Adam Top
  • Chipsuri de fum din lemn cu aroma de vin rosu
  • 2 bucati cotlet de vita
  • Mustar cu boabe
  • Rozmarin proaspat
  • Bacon feliat
  • Sfoara alimentara din bumbac

Vom incepe cu gratarul cu carbune Adam Barbecook. Prin utilizarea capacului si a sursei de aer reglabile, putem pastra un control perfect asupra temperaturii. De asemenea, putem afuma usor preparatul nostru folosind chipsu-rile de fum din lemn cu aroma de vin rosu de la Barbecook.

 width=   width=

Preparare:

Inmuiati chipsu-rile de afumare cu cateva ore în avans. Chipsu-rile de afumare sunt mai groase in textura si perfect utilizabile in gratar.

Porniti gratarul Barbecook folosind sistemul QuickStart la indemana.

Taiati marunt rozmarinul proaspat. Ungeti o bucata de cotlet cu mustar cu boabe si presarati rozmarinul tocat peste ea.
Puneti a doua bucata de cotlet deasupra primei bucati de carne de vita si infasurati ambele in bacon. Pentru a pastra ambele bucati impreuna frumos, le legam impreuna cu sfoara alimentara din bumbac.
Odata ce carbunele are un strat frumos de cenusa alba, vom arunca o mana de chips-uri de afumare inmuiate in apa pe carbunii incinsi.

Asezati bine cotletul legat in centrul gratarului și inchideti capacul. Veti vedea ca, dupa cateva minute, chipsu-rile de afumare vor produce fum , ceea ce asigura o aroma afumata usor.

Deschideti ambele orificii de ventilatie (de pe tub si din capac) pana cand obtineti o temperatura de aproximativ 175°C. Apoi inchideti alimentarea cu aer a tubului pentru a mentine temperatura.
Dupa 5 pana la 10 minute, deschideti partea de sus a gratarului și intoarceti bucata de carne cu grija, astfel incat sa se poata gati si pe cealalta parte.
Daca carnea este suficient de gatita pe ambele parti, indepartati-o de pe gratar și taiati-o in felii, nu trebuie sa o condimentati mai departe.

Pofta mare!

 width=

Lasă un răspuns