Ți-e poftă de niște carne de pui gătită la rotisor? Îți oferim mai jos o rețetă simplă dar cu rezultat delicios, realizată cu ajutorul rotisorului și grătarului pe gaz Videro GS-4 de la Rosle.
Ingrediente:
-
- un pui proaspăt
- trei linguri de condiment pentru pui prăjit
- o pungă frigorifică de 4l
Mod de preparare:
-
- Verificați puiul proaspăt și îndepărtați toate măruntaiele.
- Apoi puneți puiul cu condimentul într-o pungă frigorifică. Masați puiul proaspăt cu condimentul și verificați dacă toate părțile (de exemplu, sub aripi) sunt bine acoperite cu condiment (dacă e necesar, mai adăugați condiment).
- Puneți puțin ulei de măsline și în pungă și apăsați puțin. Nu frecați, altfel condimentul va fi îndepărtat!
- Puneți puiul pe rotisor și fixați-l cu ajutorul ustensilelor pentru carne. Este important ca aripile și picioarele să fie lipite de corp și să fie fixate bine.
- Echilibrați rotisorul folosind greutatea de echilibru.
- Pregătirea la foc indirect 180 de grade Celsius (arzător 1 și 4 la nivel MAX).
- Pune-ți pe grătar pentru 1,5 ore.
- Mențineți capacul închis fără a-l deschide!
- Dacă puiul prăjit este gata și crocant, poate fi scos din rotisor și servit.
Poftă bună.
Rețeta video Pui la Rotisor Rosle: