Ți-e poftă de niște carne de pui gătită la rotisor? Îți oferim mai jos o rețetă simplă dar cu rezultat delicios, realizată cu ajutorul rotisorului și grătarului pe gaz Videro GS-4 de la Rosle.

Ingrediente:

    • un pui proaspăt
    • trei linguri de condiment pentru pui prăjit
    • o pungă frigorifică de 4l

Mod de preparare:

    • Verificați puiul proaspăt și îndepărtați toate măruntaiele.
    • Apoi puneți puiul cu condimentul într-o pungă frigorifică. Masați puiul proaspăt cu condimentul și verificați dacă toate părțile (de exemplu, sub aripi) sunt bine acoperite cu condiment (dacă e necesar, mai adăugați condiment).
    • Puneți puțin ulei de măsline și în pungă și apăsați puțin. Nu frecați, altfel condimentul va fi îndepărtat!
    • Puneți puiul pe rotisor și fixați-l cu ajutorul ustensilelor pentru carne. Este important ca aripile și picioarele să fie lipite de corp și să fie fixate bine. 
    • Echilibrați rotisorul folosind greutatea de echilibru.
    • Pregătirea la foc indirect 180 de grade Celsius (arzător 1 și 4 la nivel MAX).
    • Pune-ți pe grătar pentru 1,5 ore.
    • Mențineți capacul închis fără a-l deschide!
    • Dacă puiul prăjit este gata și crocant, poate fi scos din rotisor și servit.

Poftă bună.

Rețeta video Pui la Rotisor Rosle: