GĂTITUL PE MANGAL

Lucrul la grătar fără capac înseamnă că pierzi căldură, și toată acea minunată aromă de fum dispare în aer. Gătitul în mod Weber, cu capacul pus, permite coacerea uniformă a mâncării, temperatura este controlată, și nu riști să arzi mâncarea din cauza răbufnirilor.

GRĂTAR

 

Pentru bucăți mici de carne și alimente care necesită mai puțin de 20 de minute pentru gătit.

Deschide orificiile de aerisire ale capacului și cuvei.

Împrăștie uniform brichetele incandescente pe grilă.

Pune grila de gătit și plasează alimentul direct deasupra cărbunilor fierbinți.

 

N.B. Dacă grătarul se înfierbântă prea tare, închide ușor orificiul de aerisire a capacului

 

FRIPT/COPT

Căldura circulă în jurul alimentului care necesită mai mult timp pentru gătit. Minunat pentru fripturi, pâine și prăjituri.

 

  • Deschide orificiile de aerisire ale capacului și cuvei.
  • Aranjează brichetele incandescente de fiecare parte a grilei pentru mangal.
  • Toarnă puțină apă într-o tavă de scurgere și pune-o printre brichetele incandescente.
  • Pune la loc grila de gătit și pune alimentul direct deasupra tăvii de scurgere.

 

N.B. Dacă grătarul se înfierbântă prea tare, închide ușor orificiul de aerisire a capacului.

50/50

Lasă un răspuns