pui 2 1

Pui crocant la grătar

TIMP DE PREPARARE: 15 min

TIMP DE COACERE: 1 ORĂ

DIFICULTATE: UȘOR

PELEȚI RECOMANDAȚI: MESQUITE

GRĂTAR RECOMANDAT: TRAEGER PRO D2

OPȚIONAL: HÂRTIE DE MĂCELAR

Ingrediente

UN PUI (1,5 – 2 KG)

Condiment CHICKEN RUB

Pregătește un pui cu o aromă delicată. Tot ce trebuie pentru aceasta este condimentul de la Traeger Condiment CHICKEN RUB, niște căldură de la Grătarul Traeger și o nuanță ușoară de fum de la peleții mesquite pentru o perfecțiune zemoasă și delicată pe carnea de pasăre.

Mod de preparare

Se condimentează puiul după ce a fost curățat și spălat pe exterior și interior. Se folosește pentru condimentare condimentul pentru pui de la Traeger din lista de ingrediente de mai sus.

Se ridică aripile în sus, se leagă picioarele împreună și se așează pe suportul de pui. Alegeți suportul preferat de la Weber, Barbecook, Monolith sau Rosle.

suport_pui_toate_bradurile_rosle_monolith_weber_barbecook

Preîncălziți grătrul la 175˚C aproximativ 15 minute cu capacul închis. Așezați suportul de pui direct pe grătar. Gătiți timp de 60 sau până când temperatura internă înregistrează 75˚C în partea cea mai groasa a pieptului. Pentru măsurarea temperaturii interioare vă recomandăm să folosiți sondele alimentare conectate la grătarul dumneavoastră Traeger unde pe afișajul digital veți avea in timp real temperatura fiecărei sonde cât și temperatura interioară a grillului.

După ce puiul s-a copt suficient și a devenit crocant vă recomandăm să il înveliți într-o hărtie de bucătar pentru 10-15 minute. Astfel va deveni fraged și zemos în interior.

pui_hartie_macelar_cu_sos

Vă dorim Poftă Bună!

Vă încurajăm să experimentați rețetele noastre și să împărtășiți cu noi rezultatele obținute #grillexpert pe Facebook, Instagram și Youtube. Astfel ne veți încuraja și veți inspira și alți clienți Grill Expert.

Lasă un răspuns