Termeni si conditii de utilizare servicii si produse comercializate de Grill Expert

 1. Declinarea responsabilitatii

Grill Expert SRL-D prin site-ul www.etnocluj.ro  isi asuma responsabilitatea pentru descrierile produselor prezentate in magazinul virtual, acestea fiind identice cu cele puse la dispozitia Societatii de catre reprezentantii fiecarei marci. Eforturi mari s-au depus pentru a minimaliza toate greselile care pot aparea din editarea electronica sau manuala a informatiilor prezentate. De asemenea, imaginile sunt prezentate pe site cu titlu de exemplu, iar produsele livrate pot diferi de imagini in orice mod, datorita modificarii caracteristicilor sau a design-ului fara notificare prealabila de catre producatori.

Grill Expert SRL-D nu poate garanta si nu isi poate asuma raspunderea ca informatiile prezentate pe site sunt corecte, complete sau actualizate iar serviciile oferite prin acest site sunt accesibile, neintrerupte si fara erori. Va rugam sa verificati corectitudinea specificatiilor pe site-ul producatorului produsului dorit si daca aveti nelamuriri va rugam sa ne contactati.

Valoarea maxima a obligatiilor Societatii fata de orice client in cazul nelivrarii sau livrarii necorespunzatoare este valoarea sumelor incasate de Societate de la clientul respectiv.

 

 1. Garantie si conditii de acordare a garantiei, pierderea garantiei

Perioada de garantie este de 12 luni pentru persoane juridice si 24 de luni  pentru persoane fizice. Unele produse pot avea garantie si de 10 ani oferita de producator.

Exceptie de la garantie sunt produsele consumabile (ex. carbuni si solutii de curatare si intretinere).

La primirea coletului clientul este obligat sa verifice integritatea ambalajului. In cazul unor deteriorari ale ambalajului, clientul trebuie sa contacteze Grill Expert si sa refuze preluarea coletului cu mentiunea ca ambalajul este deteriorat. La primire, cumparatorul trebuie sa verifice documentele de livrare (Certificat de garantie, Manual de montaj si exploatare, Factura, chitanta de la curier).

Zgarieturi sau lovituri, rupturi ale elementelor demontabile, indoitori sau fisuri care nu au fost aduse la cunostinta vanzatorului in momentul achizitionarii, respetiv la primirea de la curier, nu mai intra in garantie si nu mai pot fi schimbate.

Deteriorarile realizate in timpul exploatarii sau exploatarea neadecvata a produselor vor duce la anularea garantiei.

Pierderea certificatului de garantie duce la pierderea garantiei. Stergerea seriei (serial number S/N) partiala sau totala de pe produse duce la pierderea garantiei. Nu eliberam duplicate pentru certificatul de garantie.

Lipsa accesoriilor care nu au fost aduse la cunostina vanzatorului in momentul achizitionarii sau a primirii coletului, nu constituie obiectul garantiei. Acestea vor fi inlocuite contra cost de catre centrele service autorizate.

Se pierde garantia in cazul in care: utilizatorul nu a respectat instructiunile de montaj si utilizare oferite de catre producator, in cazul in care produsul s-a defectat din cauza expunerilor la calamitati naturale, deteriorarea din cauza folosirii de improvizatii sau incercarea de ajustari si modificari realizate de persoane neautorizate, schimbarea  starii originale a produsului, pastrarea acestuia in conditii improprii, expunerea la substante chimice.

 1. Frauda

ORICE INCERCARE DE A ACCESA DATELE PERSONALE ALE ALTUI UTILIZATOR SAU DE A MODIFICA CONTINUTUL SITE-ULUI etnocluj.ro SAU DE A AFECTA PERFORMANTELE SERVERULUI PE CARE RULEAZA SITE-UL etnocluj.ro VA FI CONSIDERATA O TENTATIVA DE FRAUDARE A SITE-ULUI etnocluj.ro SI VA PUNE IN MISCARE CERCETAREA PENALA IMPOTRIVA ACELUIA SAU ACELORA CARE A(U) INCERCAT ACEST FAPT.

 1. Litigii

Orice litigiu aparut intre Clienti si Societate va fi rezolvat prin cale amiabila. In cazul in care nu s-a reusit stingerea conflictului pe cale amiabila, competenta revine instantelor de judecata competente din Romania.

 1. Date personale

Informatiile utilizatorilor site-ului etnocluj.ro vor putea fi folosite numai pentru comunicari comerciale cu SC Grill Expert SRL-D sau cu partenerii acestuia.

Orice date specifice privitoare la situatia si starea produselor se pot obtine contactandu-ne online sau prin email / telefon, la coordonatele cuprinse in prezentul site.

 1. Disponibilitatea si pretul produselor

Ofertele si produsele prezentate pe site-ul etnocluj.ro sunt disponibile in limita stocului.

Ofertele si preturile sunt valabile maxim 12 ore. Preturile produselor prezentate pe etnocluj.ro pot fi modificate fara o comunicare prealabila.

SC Grill Expert SRL-D poate solicita clientilor diferite sume cu titlu de avans in cazul produselor ce nu se afla in stocul companiei. In situatia in care clientul refuza achizitia produsului la livrarea acestuia, va pierde suma achitata.

Voucherele si alte modalitati de fidelizare nu sunt transferabile si nu pot fi cumulate.

 1. Livrarea produselor

Livrarea produselor se realizeaza intr-un interval minim de 24 ore si maxim 30 de zile, din momentul in care s-au validat toate detaliile comenzii (modalitate de plata, termen de livrare, stocuri, preturi) si/sau din momentul in care a fost facuta plata – in caz de plata anticipata (Ordin de plata, plata cu cardul, avans).

Toate produsele sunt insotite de certificat de garantie. Factura fiscala se va emite in format electronic si poate fi folosita in contabilitate, avand valoare fiscala, conform Legii privind inregistrarea operatiunilor comerciale prin mijloace electronice L260/2007. La solicitarea clientului se poate emite factura si pe suport de hartie. Facturile catre persoanele fizice trebuie sa aiba trecute codul numeric personal al clientului.

La primirea coletului, va rugam sa verificati integritatea ambalajului. Mentiunile cu privire la eventualele probleme privind integritatea si continutul unor colete le puteti face in momentul livrarii pe AWB sau se intocmeste un proces verbal de constatare impreuna cu curierul. In cazuri severe se poate refuza integral primirea si plata coletului si trebuie contactat SC Grill Expert SRL-D.

Orice mentiuni cu privire la eventualele probleme privind integritatea/continutul unor colete se fac in momentul livrarii pe AWB sau se intocmeste un proces verbal de constatare, se refuza primirea si plata coletului. Orice reclamatii ulterioare, cu privire la aceste aspecte, sunt nule. Toate constatarile referitoare la integritatea coletului/coletelor se vor face in prezenta agentului curierului prin intocmirea unui proces verbal constatator. Orice reclamatie ulterioara nu va fi luata in considerare.

Termenul de livrare obisnuit al produselor cumparate din magazinul nostru electronic este de 2-5 zile din momentul inregistrarii comenzii. In conditii speciale SC Grill Expert SRL-D isi asuma dreptul de a mari timpul de livrare, cu anuntarea in prealabil a persoanei care a efectuat comanda.

Va rugam sa nu acceptati de la transportator colete vizibil deteriorate sau sparte, cu folia taiata, rupta sau inexistenta, fara a anunta unul dintre operatorii nostri de vanzari. Declinarea responsabilitatii de a verifica integritatea coletelor la receptie inainte de a semna pentru primirea lor poate conduce la situatia de pierdere de garantiei produselor.

Va rugam sa VERIFICATI INTEGRITATEA coletului si a produselor in prezenta curierului! Nu acceptam reclamatii ulterioare.

 1. Modalitati de plata

Numerar la livrare – plata se realizeaza in numerar, in RON, direct la curier in momentul in care acesta ajunge cu coletul la adresa mentionata.
Atentie!
Plata se realizeaza dupa ce coletul este verificat, daca observati deteriorari ale ambalajului va rugam sa nu platiti si sa ne contactati de urgenta.
Transfer bancar – Efectuaza transferul bancar direct in contul nostru.
Contul iban este: RO48INGB0000999906100377
Banca ING Bank Cluj-Napoca
Beneficiar: Grill Expert SRL-D
Foloseste numarul comenzii ca referinta, respectiv detalii de plata. Comanda va fi expediata dupa ce vom avea confirmarea platii. Aceasta poate dura pana la 2 zile lucratoare, in fucntie de banca dvs.

 1. Denuntarea unilaterala a contractului

Consumatorul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, in termen de 14 zile, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Costurile de returnare a produselor vor cadea in sarcina consumatorului.

Termenul de 14 zile prevazut pentru exercitarea acestui drept incepe sa curga: pentru produse, de la data primirii lor de catre consumator, daca au fost indeplinite prevederile art. 9, OUG 34/2014 privind regimul juridic al contractelor la distanta.

In cazul exercitarii dreptului de denuntare unilaterala a contractului de catre consumator, comerciantul are obligatia sa ramburseze sumele platite de consumator. Rambursarea sumelor se va face in cel mult 14 de zile de la data denuntarii contractului de catre consumator. Cuantumul sumelor ce urmeaza sa se returneze se stabilesc in functie de starea produsului returnat, in urma unei constatari.

Daca produsul prezinta un defect si nu face obiectul garantiei, consumatorul nu are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, in termen de 14 zile.

 1. Returnarea produselor

Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile lucratoare de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului, conform art. 9, OUG 34/2014 privind regimul juridic al contractelor la distanta.

Daca produsul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca si nou, ne rezervam dreptul de a solicita o taxa pentru readucerea in stadiul initial (daca este posibil) sau pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vanzarea produsului ca second-hand sau, la optiunea clientului, ii vom reexpedia produsul, pe cheltuiala acestuia, la un service autorizat de catre producator. Acesta clauza se aplica conf. art. 9, OUG 34/2014, in cazul achizitionarii de produse din acest site folosind tehnicile de comunicare la distanta, aplicandu-se definitiile cuprinse in O.G. 130/2000 art. 2 lit.E. Produsul poate fi returnat numai daca este in conditii perfecte, inclusiv ambalajul, accesoriile si consumabilele aferente, acestea sa nu prezinte sub nici o forma semne de uzura sau consum sa nu fi fost modificat sau adaugate alte modificari produsului.

Conform art. 14 alin. (1), OUG 34/2014:

 1. Politica de returnare

Conform legislatiei in vigoare, renuntarea la cumparare este aplicabila doar clientilor persoane fizice.

SC Grill Expert SRL respecta legislatia in domeniu cu privire la incheierea si executarea contractelor la distanta. Conform Ordonantei nr. 130 din 31 august 2000 completata prin legea nr. 51 din 21 ianuarie 2003 pentru aprobarea ordonantei Guvernului nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta:

„Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile de la primirea produsului.”

Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalaj original, cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Cheltuielile de returnare a produselor vor cadea in sarcina consumatorului iar rambursarea contravalorii produsului se va face in cel mult 14 de zile de la retur. Rambursarea banilor se face numai in contul IBAN al clientului.
Nu se accepta colete cu ramburs.

Toate produsele returnate trebuie să fie:

– intr-o stare perfecta, fara urme de utilizare vizibile
– cu etichetele originale si in ambalajul original
– cu toate accesoriile aferente
– certificatul de garantie in original
– insotite de cererea de returnare completata si semnata de catre proprietarul produsului

NU SE POT RETURNA URMATOARELE CATEGORII DE PRODUSE:

Produse care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri.

Consumabile (ex. kituri de curatare, carbuni, etc.)

Inainte de a trimite produsul, va rugam sa va asigurati ca pe colet este aplicata o eticheta care sa contina urmatoarele informatii:

Expeditor: Nume Prenume
Adresa: Str. Nr. Oras, Judet
Destinatar: SC Grill Expert SRL-D
Adresa: Str. Izlazului nr. 6, Cluj Napoca, Romania
Telefon: (0745) 305 694

Daca produsul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca si nou, ne rezervam dreptul de a solicita o taxa pentru readucerea in stadiul initial (daca este posibil) sau pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vanzarea produsului ca second-hand sau, la optiunea clientului, ii vom expedia produsul, pe cheltuiala acestuia, la un service autorizat. Aceasta clauza se aplica conf. O.U.G. 34/2014, in cazul achizitionarii de produse de pe acest site folosind tehnicile de comunicare la distanta, aplicandu-se definitiile cuprinse in O.U.G. 34/2014.

Costurile de transport retur produse vor fi suportate de catre client.

Modelul de cerere tip pentru returnare produse:

====================================================================================

Denuntare contract / Returnare produs

Subsemnatul …………………..………………….., posesor al CI seria ………., nr. ………………….., emis de ………….………………….., la data de …………..……, cu domiciliul in localitatea ……….………………….., judet …………………………….., strada ………………………….., am cumparat [bunul achizitionat / contractul cu nr.] …………………..…………………..…………………..………………………… in data de …….…………………..

Cu aceasta ocazie, am achitat suma de ………………… lei pentru factura fiscala seria …… nr. …………………..

In baza dreptului de denuntare unilaterala a contractului prevazut de O.U.G. 34/2014, doresc sa returnez bunul achizitionat/sa reziliez contractul si solicit returnarea sumelor platite in contul bancar [precizeaza codul IBAN al contului unde vrei sa incasezi banii]

Cont iban: ………………………………………………………..  Banca:……………………………..

Nume beneficiar: …………………………………………….

 

 

Data………………………………..                                                           Sem…………………………………..

 

 

=====================================================================================

Inlocuire sau retur bani

In functie de optiunea cumparatorului, banii proveniti din stornarea produselor returnate se pot folosi pentru achitarea altui produs sau se pot returna in termen de maxim 14 zile de la primirea produsului de catre SC GRILL EXPER SRL in contul indicat la completarea formularului, daca sunt indeplinite toate conditiile.

Pentru orice alte detalii suplimentare: grill.expert@yahoo.com

In momentul efectuarii unei comenzi online, Clientul declara ca a luat cunostiinta si este total de acord cu cele mentionate mai sus.