Cheesecake pe bețișoare de înghețată
Timp de pregătire: 30min
Porții: 8
Ingrediente:
300 g biscuiți
250 g unt topit
400 g cremă de brânză
200 g brânză quark
200 ml smântână
3 ouă
250 g zahăr
40 g amidon de porumb
1 linguriță coaja de lamaie
100 g Glazură oglindă sau ciocolată
16 ouă de zahăr (opțional)
15 g bombonele decorative
2 pachete de colorant alimentar
Pași pentru a face cel mai bun Cheesecake pe bețișoare de înghețată
- Zdrobiți biscuiții și amestecați-i cu untul topit.
- Tasați bine amestecul rezultat într-o tavă de tort(cu diametrul de 24 cm) tapetată cu hârtie de copt, apoi lăsați-l să se răcească.
- Într-un bol, amestecați crema de brânză, quark-ul, zahărul și amidonul de porumb. Adăugați treptat ouăle, apoi smântâna și coaja de lămâie.
- Întindeți crema de cheesecake peste baza de biscuiți și coaceți la 170°C timp de aproximativ 60 de minute (verificați la jumătatea timpului), acoperind, dacă este necesar, cu folie de aluminiu.
- Lăsați prăjitura să se răcească în cuptor.
- Apoi, puneți tortul la frigider pentru 2-3 ore (preferabil peste noapte).
- Utilizați un cuțit pentru a împărți tortul în 8 bucăți egale și introduceți bețișoare de înghețată în exterior.
- Acoperiți cu glazură oglindă (Mirror Glaze) sau cu ciocolată și decorați cu bombonele decorative și ouă de zahăr.