În data de 20 Decembrie 2023, pasionații de grătar din Cluj-Napoca și nu numai, au avut ocazia să participe la un curs din cadrul Grill Expert Academy, cu tematica: Christmas Feast, în care, alături de Chef Radu Zărnescu au învățat cum să pregătească o masă de sărbători.

Grill Expert Academy Brosura Christmas Feast
Grill Expert Academy Christmas Feast 1

Beef Master Radu, a venit echipat cu experiența și rețetele, iar cursanții s-au prezentat plini de voie bună și curiozități.
Tematica acestui curs a fost Rețete de sărbători, pentru care am ales să pregătim 3 preparate deosebite, Ruladă din Bavetă cu Sos din Prune, Piept de Porc în Mantie de Pătrunjel cu Leurdă, și cum nici o masă de Crăciun nu ar fi completă fără ceva dulce, am pregătit și Desertul Funky Christmas.

Traeger TIMBERLINE 1300

Ajutorul nostru principal, a fost Grillul TIMBERLINE 1300, o capodoperă a grătarelor pe peleți de la Traeger, care, împreună cu peleții Hickory Blend de la Pit Boss au adus preparatele la cu totul alt nivel prin intermediul gătirii slow cooking.

Modul de preparare slow cooking presupune expunerea îndelungată a alimentelor la temperaturi joase și constante, permițând aromelor să se dezvolte în profunzime și texturilor să atingă perfecțiunea gustului. Astfel, Grillul TIMBERLINE 1300, cu capacitatea sa de a menține o temperatură stabilă și controlată, a fost esențial în această metodă de gătire, contribuind la rezultate culinare remarcabile.

Despre Grill puteți afla mai multe aici.

Ajutorul nostru principal, a fost Grillul TIMBERLINE 1300, o capodoperă a grătarelor pe peleți de la Traeger, care, împreună cu peleții Hickory Blend de la Pit Boss au adus preparatele la cu totul alt nivel prin intermediul gătirii slow cooking.

Modul de preparare slow cooking presupune expunerea îndelungată a alimentelor la temperaturi joase și constante, permițând aromelor să se dezvolte în profunzime și texturilor să atingă perfecțiunea gustului. Astfel, Grillul TIMBERLINE 1300, cu capacitatea sa de a menține o temperatură stabilă și controlată, a fost esențial în această metodă de gătire, contribuind la rezultate culinare remarcabile.

Despre Grill puteți afla mai multe aici.

Grill Expert Academy - Christmas Feast

A fost o seară plină de lucruri și tehnici noi, în care invitații au învățat:

Cum se leagă corect o ruladă

Chef Radu Zărnescu ne-a arătat pas cu pas tehnica folosită pentru a lega corect baveta în formă de ruladă, după care a venit rândul cursanților să se asigure că rulada nu se va desprinde pe grill.

Cum se verifică temperatura interioară a preparatelor

Au trecut de mult vremurile în care testam carnea cu degetul sau cu scobitoarea, participanții au fost îndrumați să se folosească de tehnologia actuală și să folosească termometrele de specialitate pentru a avea siguranța 100% în rezultatul final.

Și multe alte discuții și sfaturi legate de arta grătarului

Ce peleți se folosesc în funcție de tipul de carne pe care îl gătim, diferitele tipuri de a pregăti carnea (searing, slow cooking, etc.), gradele de coacere ale fripturilor, diferențele dintre grill din fonta sau oțel, etc.

Atmosfera a fost exact ca la o masă de Crăciun, plină de voie bună, oameni frumoși, glume, râsete și preparate gustoase.

A fost o experiență memorabilă, în ajun de sărbători, toată lumea a părăsit cursul cu zâmbetul pe buze și cu gândul la împărtășirea noilor rețete învățate cu cei dragi.

Vă invităm să rămâneți alături de noi pentru viitoarele evenimente la Grill Expert Academy și să împărtășiți aceste momente speciale cu prietenii și familia.

Ne vedem la cursul următor!

Lasă un răspuns