Un rol important la gătirea pe grătar îl joacă grila pe care alegi să o folosești. Grătarele vin din fabrică cu un anumit tip de grilă, însă aceasta poate fi înlocuită complet sau parțial(în cazurile grătarele cu GBS sau Vario) cu un alt tip. 

Înainte să ne punem pe gătit sau pe ales ce tip de grătar ne dorim, trebuie să aflăm care sunt beneficiile, diferențele și la ce fel de rezultate să ne așteptăm atunci când folosim grila de fontă/oțel inoxidabil. 

GRILE DE GĂTIT DIN FONTĂ

Grilele de gătit din fontă sunt fantastice pentru reținerea și transferul de căldură. Acestea produc cele mai bune urme de arsură, astfel încât veți avea fripturi cu aspect plăcut și cotlete perfect carbonizate. Acest lucru vine însă cu puțină muncă în plus. Grilele de gătit din fontă au nevoie de același tip de TLC de care are nevoie tigaia dvs. preferată din fontă. Acestea trebuie să fie păstrate curate și condimentate în mod regulat. Dacă reușiți să faceți acest lucru, acestea vă vor dura mult timp.

GRILE DE GĂTIT DIN OȚEL INOXIDABIL

Oțelul inoxidabil de înaltă calitate este rezistent și durabil. Aceste grile nu necesită practic nicio întreținere, în afară de menținerea curățeniei. Cu toate acestea, ele nu se încălzesc așa cum o vor face cele din fontă, iar urmele de arsură produse nu sunt la fel de distincte. Asta nu înseamnă că nu vei obține o gătire fantastică de la grilele din inox.

Acum că știi care este diferența dintre grilele din fontă și cele din  oțel inoxidabil, ce vei alege? Există avantaje și dezavantaje pentru toate tipurile de grile de gătit, iar cea mai mare diferență între ele (în afară de material) este întreținere necesară pentru a păstra grilele ca noi. Toate gătesc diferit, oferind în același timp o experiență de grătar incomparabilă. 

Accesorii GBS

Accesorii Vario

Lasă un răspuns