burger_bacon_cheddar

O rețetă de burgeri cu bacon simplă, rapidă și perfectă pentru întrunirea de weekend cu prietenii/familia!

INGREDIENTELE

1.5 kg carne de vită măcinată (80% slabă)
200g ceapă galbenă tăiată mărunt
2 linguri de ketchup
2 lingurițe de sos Worcestershire
1 linguriță de sare

jumătate de  linguriță de piper negru proaspăt măcinat
8 felii de bacon
4 felii de brânză cheddar, fiecare aproximativ 2cm
4 chifle kaiser, tăiate în două
4 ouă mari
Sare
8 felii de roșii coapte

Se amestecă ingredientele pentru chiftele și apoi se formează ușor patru chiftele de dimensiuni egale, fiecare cu o grosime de aproximativ 2,5 cm. Cu degetul mare sau cu dosul unei linguri, faceți o adâncitură puțin adâncă de aproximativ 2,5 cm lățime în centrul chifteluțelor pentru a preveni formarea unei cupole pe măsură ce se gătesc. Puneți chiftelele la frigider până când sunteți gata să le frigeți.

Într-o tigaie la foc mediu, prăjiți baconul până când devine crocant, între 10 și 12 minute, întorcându-l din când în când. Transferați baconul pe prosoape de hârtie pentru a se scurge. Turnați și aruncați toată grăsimea de bacon din tigaie, cu excepția a 2 linguri.
Pregătiți grătarul pentru gătit direct la foc mediu-mare (200° până la 260° C).

Frigeți chifteluțele la foc direct mediu-mare, cu capacul închis, până când sunt gătite la o temperatură medie (70°), timp de 9-11 minute, întorcându-le o dată. În timpul ultimelor 30 de secunde până la cel mult 1 minut de prăjire, puneți o felie de brânză pe fiecare chifteluță pentru a se topi și rumeniți chiflele, cu partea tăiată în jos, la foc direct.

Se pune din nou tigaia la foc mediu și se încălzește grăsimea de șuncă. Spargeți ouăle în tigaie și gătiți-le până când gălbenușurile sunt încă ușor moi, aproximativ 3 minute, întorcându-le o dată. Se condimentează cu sare și piper.
Construiți fiecare burger pe o chiflă cu două felii de roșii, o chiftea, două felii de bacon și un ou. A se servi cald.

Poftă bună!

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

Lasă un răspuns