3 aperitive rețetă

Bruschetta cu ardei marinați

INGREDIENTE

2 ardei grași mari, roșii, galbeni și/sau portocalii 

2 linguri de ulei de măsline extravirgin

2 lingurițe de oțet 

2 lingurițe de frunze proaspete de rozmarin tocate fin

1 cățel de usturoi, zdrobit

¼ linguriță de sare 

Un vârf de cuțit de fulgi de piper măcinat

6 – 8 frunze mari de busuioc proaspăt

6 felii tăiate în mijloc dintr-o pâine rustică 1 kg, fiecare cu grosimea de 2cm

Ulei de măsline extravirgin

Brânză la alegere, de preferat una care se topește cu ușurință

INSTRUCȚIUNI

Pregătiți grătarul pentru gătit direct la foc mare (230° până la 280°). Periați grătarele de gătit pentru a le curăța. Frigeți ardeii la grătar la foc direct mare, cu capacul închis, până când se înnegresc și se învinețesc pe toată suprafața, între 15  până la 20 de minute, întorcându-i din când în când.

Așezați ardeii într-un castron mediu și acoperiți-i cu folie de plastic pentru a reține aburii. Se lasă să se odihnească timp de 10 până la 15 minute.

Se taie tulpina și miezul unui ardei, apoi se taie ardeiul pe lungime, se desface și se îndepărtează semințele și membranele albe. Se curăță și se aruncă pielea carbonizată. Se repetă cu restul de ardei.

Tăiați ardeii pe lungime în fâșii cu lățimea de 1,5 cm. Într-un castron combinați fâșiile de ardei, uleiul, oțetul, rozmarinul, usturoiul, sarea și fulgii de ardei roșu. Acoperiți și lăsați să stea la temperatura camerei timp de 1-2 ore sau acoperiți și păstrați la frigider până la 2 zile (lăsați să stea la temperatura camerei timp de 1 oră înainte de servire).

Chiar înainte de a frige pâinea la grătar, tocați mărunt busuiocul și adăugați-l la ardeii marinați.

Pregătiți grătarul pentru gătire directă și indirectă la foc mediu (între 180° și 230°). Ungeți ușor ambele părți ale feliilor de pâine cu ulei.

Periați grătarele de gătit pentru a le curăța. Prăjiți feliile pe o parte la foc mediu direct, cu capacul închis, până când se rumenesc pe prima parte, aproximativ 2 minute. Transferați feliile, cu partea prăjită în sus, pe o foaie de copt.

Acoperiți feliile de pâine cu brânză, împărțind-o în mod egal. Cu ajutorul unei furculițe, scoateți ardeii din marinată, lăsând excesul de marinată să se scurgă înapoi în castron, și aranjați-i pe feliile de pâine, împărțind ardeii în mod egal.

Frigeți bruschetele la foc mediu indirect, cu capacul închis, până când brânza este puțin topită, aproximativ 2 minute. Se transferă pe un platou și se servește imediat.

Ouă umplute

INGREDIENTE

12 ouă mari

3 felii de șuncă

jumătate de cană de maioneză

2 linguri de arpagic proaspăt tocat mărunt

2 lingurițe de muștar Dijon

½ linguriță de paprika afumată, împărțită

¼ linguriță de sare 

¼ linguriță de piper negru măcinat

Chipsuri de afumare hichory/măr (recomandat). Pot fi folosite și alte chips-uri de afumare. 

Tavă mare de unică folosință din folie de aluminiu

INSTRUCȚIUNI

Fierbeți ouăle și lăsați-le să se răcească . Decojiți ouăle și puneți-le într-o tavă mare de unică folosință din folie de aluminiu.

În timp ce ouăle se fierb, prăjiți baconul într-o tigaie mare pe aragaz până când devine crocant, 7-10 minute, întorcându-l din când în când. Transferați baconul pe prosoape de hârtie. Se sfărâmă și se pune deoparte.

Pregătiți grătarul pentru gătit indirect la foc foarte mic (200° până la 250°F).

Afumați ouăle într-o tavă de aluminiu la foc indirect , cu capacul închis, până când capătă o aromă afumată, aproximativ 45 de minute, întorcându-le periodic. 

Transferați ouăle într-un castron și puneți-le la frigider până se răcesc complet, aproximativ 30 de minute. Apoi, tăiați fiecare ou în două pe lungime, scoateți gălbenușurile într-un bol și zdrobiți-le cu o furculiță. Adăugați maioneza, arpagicul, muștarul, ¼ linguriță de paprika, sarea și piperul și amestecați până când se combină bine. Se pune amestecul în adânciturile albușurilor și se ornează cu bacon și cu restul de ardei. Dacă nu se servește imediat, se acoperă și se pun la frigider. 

Voila! 

Ciuperci cu bacon și sos BBQ

INGREDIENTE

24 ciuperci proaspete medii

12 fâșii de bacon, tăiate în două

Sos BBQ

INSTRUCȚIUNI

Înfășurați fiecare ciupercă cu o bucată de bacon; fixați-o cu o scobitoare.

Se înșiră pe țepușe de metal sau de lemn înmuiate; se ung cu sos de grătar.

Se prăjesc, neacoperite, la foc mediu indirect, timp de 10-15 minute sau până când baconul este crocant și ciupercile sunt fragede, întorcându-le și ungându-le din când în când cu sosul de grătar rămas.

Lasă un răspuns