rețetă pui la doza de bere

Această rețetă este o metodă populară și delicioasă de gătire a unui pui întreg, care implică plasarea unui recipient cu bere în interiorul păsării și apoi gătirea acesteia la grătar sau în cuptor. Berea servește atât ca umplutură, cât și ca sursă de umiditate pentru pui, rezultând o carne suculentă și fragedă, cu o piele crocantă și savuroasă. Această rețetă simplă și ușor de urmat este perfectă pentru o cină în familie sau pentru o petrecere în grădină.

Ingrediente:

 • 1 pui intreg (aproximativ 1,8 – 2 kg)
 • 2 lingurite sare grunjoasa
 • 2 lingurite amestec de condimente (piper, usturoi, ceapa, paprika, chimen)
 • 1 doză de bere
 • 2 linguri ulei de masline
 • 2 linguri mustar Dijon

Instrucțiuni:

 1. Preîncălziți grătarul la temperatura medie.
 2. Curățați puiul și îndepărtați gâtul și organele interne. Clătiți bine puiul și uscați-l cu șervețele de hârtie.
 3. Amestecați sarea și amestecul de condimente și frecați bine puiul cu acest amestec, atât la exterior, cât și în interior.
 4. Deschideți doza de bere și goliti jumatatea din ea in interiorul puiului, asezati-l vertical pe doză si asigurati-vă că puiul este stabil si in poziție verticală.
 5. Puneți puiul pe grătar, acoperiți-l cu un capac de grătar și gatiti timp de aproximativ 1 ora și 30 de minute sau până când termometrul introdus în partea cea mai groasă a pulpei indică 75°C.
 6. Într-un bol mic, amestecați uleiul de măsline și mustarul Dijon.
 7. În ultimele 15 minute ale timpului de gătire, îndepărtați capacul și periați puiul cu amestecul de ulei și mustar. Continuați să gatiti până când pielea este crocantă si auriu închis.
 8. Scoateți puiul de pe graătar si lăsați-l să se odihneasca timp de 5-10 minute. Îndepărtați doza de bere din interiorul puiului și tăiați pentru servire.
 9. Serviți puiul cu garnitura preferată și savurați-l alături de o bere rece.

Lasă un răspuns