Nu ai nevoie de un grătar cu cărbuni pentru a avea gustul și distracția acestuia (deși avem o gamă largă de grătare cu cărbuni pe care o poți vizita aici). Dacă ești o persoană mai versatilă și nu vrei să te limitezi la un singur tip de combustibil, atunci noi îți recomandăm grătarele pe gaz de la Napoleon, împreună cu tava de cărbuni din fontă. 

Tava de cărbuni este un accesoriu opțional care îți permite să gătești mâncare la cărbuni pe un grătar cu gaz. Tava se așează direct peste arzătoare, se toarnă un strat de cărbuni și se pornește gazul. Odată aprinși cărbunii, poți opri sursa de gaz si să începi să gătești liniștit.

CUM SĂ SETEZI ȘI SĂ UTILIZEZI TAVA DE CĂRBUNE DIN FONTĂ NAPOLEON

  1. Scoate tava pentru cărbuni din ambalaj.
  1. Îndepărtează grilele de gătit și plăcile de pe grătar, așezând tava pentru cărbune pe arzătoare. 
  1. Umple tava cu un strat de cărbune din lemn. Repoziționați grilele de gătit pe grătarul dumneavoastră.
  1. Aprinde arzătoarele de sub tava pentru cărbuni, pornindu-le la cel mai înalt nivel și așteptați să se aprindă cărbunii. 
  1. Odată aprinși, opriți arzătoarele, închideți capacul gratarului și așteptați între 10 și 30 de minute. 
  1. Folosește grătarul așa cum îl folosești de obicei, singura diferență este că acum gătești cu cărbune.
  1. Când ai terminat de gătit, curăță grilele de gătit așa cum ați face-o în mod normal. Închideți capacul și lasă cărbunele să se consume singur, lăsând tava să se răcească complet.
  1. După ce s-a ars cărbunele și tava s-a răcit complet, mută grilele și scoate tava cu ajutorul a două mănuși rezistente la căldura (pentru a evita orice risc în eventualitatea în care mai rămân niște cărbuni aprinși)
  1. Este recomandat ca tava să fie depozitată în interior, deoarece este din fontă. 

Utilizarea unei tăvi de cărbune este distractivă și ușoară. Iată câteva sfaturi și trucuri pentru a face acest accesoriu și mai interesant: 

Adăugarea de așchii de lemn în tava pentru cărbuni va oferi o aromă de fum în orice preparat la grătar. Acestea trebuie puse atunci când cărbunii sunt aprinși și trebuie umezite puțin înainte pentru a evita arderea rapidă a acestora. 

Deși ar putea exista loc (depinde de mărimea grătarului), nu ar trebui să folosiți 2 tăvi de cărbune în același timp deoarece grătarul s-ar putea supraîncălzi. Deși e tentant, crede-ne că o singură tavă este mai mult decât de ajuns! 

Folosește tava  pentru cărbuni din fontă doar pe un Napoleon. Grătarele noastre sunt construite și testate pentru căldura intensă generată de aceste tăvi. 

Grătar Napoleon SE 425 PHANTOM

Tava de cărbuni Napoleon

Cărbuni Best Charcoal

Lasă un răspuns