Rulourile de curcan umplute sunt ușor de pregătit și foarte gustoase. Aceste preparate sunt perfecte pentru petrecerile restrânse cu prieteni sau familia, dar le puteți savura și singuri atunci când vreți un moment de răsfăț.

INGREDIENTE

  • 5 felii de piept de curcan
  • 5 felii de şuncă
  • 200 de grame de brânză Gorgonzola sau Gouda
  • 25 de felii de bacon
  • 160 de grame de sos BBQ
  • 40 de grame de sirop de arțar
  • condiment pentru pui

INSTRUCȚIUNI

  1. Tăiați brânza Gorgonzola sau Gouda în felii. Îndepărtați bucățile de cartilaj de pe bacon.
  2. Amestecați sosul BBQ cu siropul de arțar.
  3. Acoperiți feliile de piept de curcan cu folie alimentară și băteți-le cu un ciocan de snițele.
  4. Așezați 5 felii de bacon una lângă alta și așezați pe fiecare felie de piept de curcan.
  5. Condimentați carnea cu condimentul pentru pui.
  6. Distribuiți şunca și 2/3 bucățele de brânză (în funcție de preferințele dumneavoastră) peste carne.
  7. Încolăciți frumos feliile de carne.
  8. Încălziți grătarul la 180 C cu căldură indirectă.
  9. Puneți rulourile de curcan pe grătar și lăsați-le să se prepare timp de 30 de minute.
  10. Ungeți rulourile de curcan cu sosul BBQ. După 10 minute (adică 40 de minute în total pe grătar), puteți scoate rulourile de curcan de la gătit.
  11. Serviți-le alături de garnitura preferată!

Lasă un răspuns