Dragi cititori, deoarece mai este putin timp pana la Pasti, am revenit cu o reteta care se incadreaza perfect in tabloul sarbatorilor pascale. Acest inel de carne tocata intr-un strat de bacon cu umplutura de branza, acoperit cu carne de porc prajita, sos BBQ și sos de branza, este perfect pentru orice sarbatoare si orice tip de petrecere.

Ingrediente:

  • 1,5-2 kg carne tocata amestecata, la alegere
  • Carne de porc trasa la tigaie
  • Condimente pentru carne tocata
  • 300 g branza la alegere, in reteta am folosit Brie
  • 300-400g bacon felii
  • Sos BBQ
  • 200g sos de branza
  • Patrunjel tocat sau coriandru

Preparare:

Se amesteca carnea tocata cu sosul BBQ si condimentele, se pune jumatate intr-o forma rotunda de tort ca si in imagine si se preseaza bine. Daca nu aveti forma de tort ca si cea prezentata, puteti folosi o forma de tort rotunda si puteti creea dumneavoastra cercul din mijloc. Taiati branza pentru a se potrivi, apasati-o in carne si apoi adaugati restul de carne tocata, distribuiti cu atentie si apasati.

 width=

Indepartati marginea formelor si cu grija mutati inelul de carne tocata pe blatul de lucru sau pe un fund de lemn . Se modeleaza cu mana si se infasoara in jur cu feliile de bacon. Cel mai bun mod de a face acest lucru este sa ridicati usor inelul din carne tocata cu o spatula sau ceva similar si sa glisati bacon-ul dedesubt.

Pregatiti gratarul la aprox. 180 ° C caldura indirecta si apoi asezati cu grija inelul din carne tocata pe grila.

 width=

Glazurati cu sos BBQ chiar inainte de a atinge gradul ideal de coacere (temperatura miezului 73-75 ° C). Intre timp, prajiti carnea de porc la tigaie, si incalziti sosul de branza.

Asezati inelul inelul de carne tocata de pe gratar pe un fund de lemn sau pe blatul de lucru, umpleți cu carnea de porc trasa la tigaie si sosul de branza , apoi presarati patrunjelul tocat sau coriandrul si serviti.

 width=                  width=

Pofta buna!

Lasă un răspuns