Primăvara a sosit, iar Paștele este chiar după colț.Maestrul brutar Kamado Günter Müller, cunoscut și sub numele de der_feuerbäcker pe Instagram , a pregătit două rețete.Puteți folosi același aluat pentru ambele variante – faceti câteva împletituri de aluat, covrigii sunt puțin mai clasici. În orice caz, sperăm să vă bucurați de coacere!
Ingrediente:
Aluat:
- 1 kg făină de grâu (tip 550)
- 350 ml lapte, la temperatura camerei
- 150 ml apă
- 4 gălbenușuri
- 80 g zahăr
- 1 păstaie de vanilie
- 120 g unt, moale
- 22 g sare
- 60 g drojdie proaspătă
Umplutură de nuci:
- 600 g nuci măcinate
- 150 g migdale
- 180 g zahăr
- 50 g pesmet de biscuiți
- 5 g scorțișoară
- sucul de la o lămâie
- 400 ml lapte
Glazură:
- 120 g zahăr pudră
- Sucul de la 2 lămâi
- 2 albușuri
Preparare:
Pentru a pregăti aluatul, puneți toate ingredientele în robotul de bucătărie și amestecați la viteză mică 2. După aproximativ 2 minute, creșteți viteza, în funcție de robotul de bucătărie, acesta este nivelul 3-4. Lăsați aluatul să frământeze aproximativ 8-10 minute. Scoateți apoi aluatul din robotul de bucătărie, străpungeți-l scurt și formați o bilă, acoperiți-l cu un prosop de bucătărie și lăsați-l să stea 50 de minute la temperatura camerei.
Pentru glazură, adăugați sucul de lămâie și zahărul în albușul de ou și amestecați totul împreună, astfel încât să nu existe bulgări.
Împletitură cu nuci
Mai întâi trebuie pregătită umplutura. Pentru a face acest lucru, puneți într-un castron miezul de nucă cu zahărul, pesmetul de biscuiți și scorțișoara și amestecați totul bine. Adăugați laptele și sucul de lămâie. Apoi continuați să amestecați totul și lăsați să stea acoperit.
Presară blatul cu făină. Se cântăresc câte 6 bucăți de aluat, fiecare câte 300 g și se întinde cât mai dreptunghiular posibil până la aproximativ 3-4 mm. Se amestecă din nou umplutura și se cântăresc 6 porții de aproximativ 220 g fiecare, apoi se distribuie peste cele 6 bucăți de aluat. Apoi înfășurați bine fiecare bucată de aluat. Apăsați capătul drept al bucății de aluat spre mijloc, acum puneți capătul stâng prin buclă și în sus, acum luați capătul drept, și trageți în cele din urmă capătul stâng prin buclă. Apoi așezați împletitura pe o tavă și acoperiți-o și lăsați-o să crească aproximativ 45 de minute la temperatura camerei.
Între timp, utilizați piatra deflectoare pentru a încălzi Monolitul la 220 ° C căldură indirectă.
După ce a crescut aluatul, coaceți împletiturile în Monolitul preîncălzit la 220 ° C timp de aproximativ 22-28 de minute pe al treilea nivel. În cele din urmă, cu o perie aplicați glazura peste impletituri, iar după aceea adaugati migdalele.
Covrigi
Cântărește aproximativ 100 g de aluat și rulează fire lungi de aluat, întotdeauna 3 părți pentru un covrig. Așezați întotdeauna 3 fire de aluat unul lângă altul pe masă și începeți să împletiți. Pentru a face acest lucru, așezați alternativ firul exterior de aluat peste cel din mijloc. Când împletitura este gata, așezați-o lung în fața voastră. Rulați bine capetele aluatului. Treceți capetele o dată, faceți același lucru a doua oară – așa se creează forma clasică de covrig. Apoi apăsați ferm capetele.
Așezați covrigii pe o tavă și lăsați să crească, acoperiți, timp de aproximativ 35-45 de minute la temperatura camerei. După ridicare, coaceți covrigii în Monolitul preîncălzit timp de aproximativ 18-22 de minute la nivelul al treilea. Apoi folosiți o perie pentru a peria covrigii calzi cu glazura și presărați cu migdale.
Pofta buna!