Ingrediente:
- O rata intreaga
- 2 linguri de bicarbonat de sodiu
- O portocala feliata
- Un mar feliat
- 2 linguri de condimente de pui
- Ierburi maruntite la alegere
Instructiuni de gatit:
- Spalati rata sub apa rece, in interior si in exterior, apoi uscati-o cu un prosop de hartie.
- Se amesteca condimentul de pui si ierburile maruntite impreuna. Se amesteca cu bicarbonatul de sodiu pentru o textura mai crocanta a pielii. Condimentati rata, in interior si in exterior.
- Puneti feliile de portocala și mar in cavitate.
- Cand sunteti gata sa gatiti, setati gratarul Pit Boss pe modul de afumare, lasati focul sa se aprinda, iar apoi setati la 149 grade C pentru a se preincalzi.
- Adaugati rata intr-o tigaie sau direct pe gratar.
- Prajiti 2 ore si jumatate sau pana cand pielea devine maro sau crocanta si temperatura interna a coapsei este de 71 grade C
- Adaugați folie de aluminiu peste rata si lasati sa se odihneasca timp de 15 minute.
Pofta Buna!