Ingrediente:

  • O rata intreaga
  • 2 linguri de bicarbonat de sodiu
  • O portocala feliata
  • Un mar feliat
  • 2 linguri de condimente de pui
  • Ierburi maruntite la alegere

Instructiuni de gatit:

  1. Spalati rata sub apa rece, in interior si in exterior, apoi uscati-o cu un prosop de hartie.
  2. Se amesteca condimentul de pui si ierburile maruntite impreuna. Se amesteca cu bicarbonatul de sodiu pentru o textura mai crocanta a pielii. Condimentati rata, in interior si in exterior.
  3. Puneti feliile de portocala și mar in cavitate.
  4. Cand sunteti gata sa gatiti, setati gratarul Pit Boss pe modul de afumare, lasati focul sa se aprinda, iar apoi setati la 149 grade C pentru a se preincalzi.
  5. Adaugati rata intr-o tigaie sau direct pe gratar.
  6. Prajiti 2 ore si jumatate sau pana cand pielea devine maro sau crocanta si temperatura interna a coapsei este de 71 grade C
  7. Adaugați folie de aluminiu peste rata si lasati sa se odihneasca timp de 15 minute.

Pofta Buna!

Lasă un răspuns