dog_cu_carne_cutit_gratar_barbecook

Tips & tricks pentru carnea la grătar

Nimic nu se compară cu o carne gătită bine la grătar! Marinată generos, fragedă și la temperatura perfectă, datorită tehnicilor potrivite și materialului potrivit, totul este posibil. Mai jos vă oferim câteva sfaturi și trucuri pentru carnea gătită la grătar și vă propunem unele accesorii ce pot fi utilizate pentru a vă perfecționa experiența de gătit în aer liber.

Există numeroase metode de a prepara carnea la grătar. Cu ajutorul unor accesorii simple și la îndemână unele rețete devin mai ușoare și plăcut de preparat.

presa_mini_burgeri_barbecook

Hamburgeri delicioși, hamburgeri de casa? Datorită presei de hamburger de la Barbecook puteți forma burgerii perfecți! De acum, nu mai vorbesc despre un hamburger prea mic sau prea mare. Datorită acestei prese, puteți crea burgeri perfect uniformi. Canelurile din presă oferă semnele tipice ale burgerului tău. Acest instrument este disponibil în două versiuni: una pentru a face trei mini burgeri și una pentru un burger puțin mai mare.

suport_coaste_barbecook

Suport pentru coaste

Coastele la grătar sunt un preparat ce nu lipsește din meniul unui bucătar experimentat. Folosește suportul pentru coaste de la Barbecook pentru a pregăti această delicatesă într-un mod indirect. Astfel rândurile de coaste ocupă mult mai puțin spațiu și poți găti și alte lucruri în același timp. Alege unul dintre suportii de coaste de la TRAEGER, ROSLE, EVERDURE, BARBECOOK, ROSLE sau BEEFEATER.

 width=

Suport de carnati

Într-un sandviș sau cu un piure cremos sau cu o salată de cușcuș grecesc, poți pregăti multe feluri de mâncare gustoase cu cârnați în rolul principal! Fi inteligent și cumpără suportul de cârnați pentru a servi cârnații perfecti la grătar.

Cuptorul olandez

Pentru iubitorii de carne la grătar există ceaunele din fontă cunoscute și sub numele de cuptoare olandeze. Aceste oale din fontă pot fi folosite în combinație cu grătarul sau așezate direct în jarul de foc și sunt ideale pentru gătirea scăzută și lentă.

Cutie pentru afumat 

Vrei să adaugi o aromă de afumat cărnii tale chiar dacă gătești pe un grătar pe gaz? Există diferite tipuri de chipsuri pentru afumat ce pot fi așezate într-o cutie de afumare pentru o aromă deosebită. Carne de porc în meniu? Atunci alegeți chipsuri pentru afumat de cireșe de exemplu! Preferi carnea de vită? Atunci  cu cipsurile de mere vei avea rezultate de neegalat. Puneți chipsurile pentru afumat în cutia de afumare așezată pe grila grătarului și închide capacul acestuia. Pentru un grătar cu cărbune, înfășurați chipsurile de fumare în niște folie de aluminiu, faceți câteva găuri în ea și puneți-le pe cărbune.

cutie_de_afumare_babrecook

Sfaturi utile:

• Cel mai obișnuit mod de a face grătar este grătarul direct: coaceți bucata de carne direct pe grilă peste cărbuni sau arzătoarele grătarului cu gaz. Această metodă este ideală pentru a pregăti rapid bucăți mai mici sau mai subțiri sau pentru a le prăji pe cele mai mari. Ceea ce mulți oameni nu știu, totuși, este că poți grătar și indirect. La gratar indirect, carnea nu se gateste deasupra, ci langa foc. Faceți asta cu un grătar închis. La un grătar pe cărbune, așezi cărbunii aprinși la stânga și la dreapta și așezi carnea în mijloc. Se gătește apoi într-un mod lent de aerul cald care circulă în grătar. Cu un grătar pe gaz, ideal să stingi arzătoarele din mijloc și să le lași pe cele din lateral aprinse. Gratarul indirect este perfect pentru prepararea bucatilor mari de carne. Această metodă este mai bună în comparație cu prepararea cărnii la cuptor. Pentru a urmări timpul de gătire, este indicat să folosiți un termometru digital, sau probe alimentare conectate la grătar daca modelul pe care gătitți vă permite acest lucru.
• Urmele de grătar de pe preparatele dvs. oferă cea mai bună experiență de perprat carnea la grătar! Pentru a face acest lucru, utilizați o grilă curată, de preferință fontă. Fonta retine bine caldura. În locurile în care preparatul tău atinge grila, vei obține semnele tipice de grătar care vor fi închise la culoare.
• Scoateți carnea din frigider puțin mai devreme și lăsați-o să ajungă la temperatura camerei în interior. În acest fel, eviți să perepari carnea doar pe jumătate!
• Este recomandabil să marinați bucata de carne cu un amestec bun de ierburi pentru a adăuga un plus de aromă și pentru a preveni uscarea acesteia.
• Mulți dintre noi au adesea tendința să-și stropească preparatul cu multă sare înainte de a-l pune pe grătar. Cu toate acestea, aceasta nu este o mișcare inteligentă. Sarea atrage umezeala din ingredientele tale, determinând umiditatea să rămână pe suprafața cărnii. Acest lucru vă asigură că carnea se va rumeni mai puțin (rapid). Deci, este mai bine să folosiți sare în principal după ce am gătit carnea pe grătar.
• Așteptați până când grătarul este suficient de fierbinte înainte de a pune bucata de carne pe el. Puteți testa pur și simplu acest lucru ținând mâna deasupra focului. Dacă poți să ții doar câteva secunde atunci grila este suficient de caldă.
• Nu vă perforați carnea când o întoarceți sau o mișcați, deoarece acest lucru ar putea face ca umezeala să se scurgă și carnea să devină uscată! Folosește mai degrabă cleștele pentru grătar.
• Odată ce bucata ta de carne este gata, cel mai bine este să o lași să se odihnească în folie de aluminiu.

Spor la preparat grătare delicioase!

Lasă un răspuns