width=

10 Sfaturi pentru gătitul în timpul iernii la grătar

Sezonul de grătare obișnuit știm că este vara sau când vremea este plăcută și cu temperaturi ridicate. Pasiunea pentru gătit la grătar însă nu poate fi condiționată de vreme. Indiferent de sezon cu un grătar potrivit reușim să facem un grătar delicios chiar în mijlocul iernii. Trebuie să ținem cont de următoarele sfaturi și vom savura un grătar delicios indiferent de anotimp.

1 Acoperiți grătarele și accesoriile acestuia

Se întâmplă să așteptam ca grătarul să se răcească și apoi uitam de el. Faptul că nu acoperiți grătarele le supuneți la intemperii, ceea ce poate deteriora stratul de protecție de pe unele grătare sau le poate face pe altele să ruginească.  Acoperiți grătarul pe tot parcursul anului pentru a-l păstra frumos pentru mulți ani de acum încolo.

2 Asigurați-vă că aveți mai mult combustibil decât în restul anului

Indiferent de tipul de combustibil pe care îl folosiți pentru grătarul dumneavoastră (gaz, cărbune, peleți), păstrați la îndemână combustibil suplimentar în timpul lunilor de iarnă. Folosiți butelii cu propan pentru o eficență mai mare la temperaturi scăzute. În condiții de temperaturi scăzute gazul se va consuma mai mult ca deobicei.

Grătarele cu peleți vor consuma mai mulți peleți, iar cele cu cărbuni mai mult cărbune pentru a menține temperatura optimă. Nu uitați să păstrați întotdeauna cărbunii și peleții într-un loc unde nu va fi expus la exces de umiditate, cum ar fi un garaj sau o magazie.

 width=

3 Nu lăsați zăpadă pe grătar și în zona acestuia.

Zăpada, lapovița și ploaia înghețată fac suprafețele alunecoase, iar căderea este un risc mare. Îndepărtați orice dezordine inutilă din spațiul de grătar înainte de căderea vremii reci. Aceasta face mai ușor de curățat zăpada și, să recunoaștem, face ca spațiul să arate și mai frumos. Țineți la dispoziție sare sau cenușă pentru a o pune pe jos, în funcție de suprafața pe care se află zona în care se află grătarul dumneavoastră.

4 Nu poziționați grătarul într-un spațiu îngust

Există multe imagini cu grătare care iau foc pe internet. Rezistați tentației de a vă muta grătarul într-un garaj sau în apropierea casei. Întotdeauna trebuie să ne gândim dacă acest grătar ar lua foc, care este perimetrul de siguranță în jurul lui? Apoi poziționăm grătarul cel puțin câțiva metri în afara acelei zone de siguranță. Otrăvirea cu monoxid de carbon este un risc real și în zonele închise. Nu aduceți grătarele în casă, nu faceți grătarul sub o consolă sau în orice zonă închisă, oricât de tentant ar fi atunci când vremea nu este tocmai ideală. Siguranța și sănătatea dvs. sunt mai importante decât să rămâneți înzăpezit.

5 Acordă-ți suficient timp pentru a face grătarul

Grătarele au nevoie de mai mult timp pentru a se încălzi iarna, ceea ce înseamnă că poate dura mai mult timp pentru a vă găti mâncarea. Dacă există zăpadă alocăți timp și pentru asta. Planificați timpul știind că va dura mai mult toată pregătirea și nu veți fi frustrat dacă cina nu este gata la timp ca deobicei.

6 Îmbrăcați-vă adecvat pentru vremea rece

Purtați mănuși adecvate pentru grătar. Nu folosiți mănușile de iarnă pentru a face grătar cu ele. Acestea nu sunt făcute să reziste la temperaturi ridicate și vă veți arde. Ce este o haină pentru grătar? Este o haină veche și călduroasă care, probabil, ar trebui să ajungă la gunoi, dar atunci când este frig afară o voi purta doar pentru a face grătar (sau pentru a curăța zăpada). Miroase a fum de la grătar și nu-mi pasă. Dacă mă murdăresc de mizerie, grăsime, sare sau orice altceva pe ea, nu contează.

Aveți grijă dacă purtați o eșarfă sau orice altceva care ar putea cădea în grătar atunci când gătiți. Dacă purtați un fular sau o eșarfă băgați-le în haină.  Hainele largi pot lua foc cu ușurință în orice vreme.

7 Închideți capacul grătarului

Deschiderea capacului grătarului lasă să iasă căldura, ceea ce face ca timpul de gătit să fie mai lung. Folosirea unui termometru pentru carne care vă permite să monitorizați temperatura în interior este foarte utilă în timpul lunilor de iarnă.

 width=

8 Păstrarea alimentelor la cald

În lunile de iarnă tot ce pregătim pe grătar se va răci mult mai repede decât deobicei. Unele tipuri de grătare sunt prevăzute cu un suport suplimetar de menținere la cald al alimentelor. Dacă nu avem acest lucru este indicat să servim masa imediat după ce toate preparatele sunt pergătite.

9 Consultați prognoza meteo

Uneori, vremea rea ne poate surprinde, iar zăpada nu este singurul lucru care face ravagii pe grătare în sezonul rece. Rafalele de vânt pot creea situații neplăcute de la fluctuații mari de temperatură până la stingerea completă a focului la grătarele pe gaz. Dacă se întâmplă acest lucru, opriți imediat gazul, așteptați cel puțin câteva minute, apoi reaprindeți grătarul. De asemenea, puteți încerca să repoziționați grătarul astfel încât vântul să nu-l lovească din aceeași parte. Dacă vântul este extrem de puternic afară, ar fi mai bine să așteptați o altă zi pentru a găti.

10 Bucurați-vă de timpul petrecut în jurul grătarului

S-ar putea să pari ca un om de zăpadă înfofolit care a avut și parte de zile mai bune decât să gătească la grătar în timpul unei furtuni, dar asta face parte din distracție! Dacă aveți rude sau prieteni care vă pot da o mână de ajutor atunci când faceți un grătar în condiții mai puțin ideale e potrivt să îi implicați și pe ei. La sfârșitul zilei, grătarul ar trebui să fie o experiență plăcută, indiferent de perioada anului. Bucurați-vă de timpul petrecut în jurul grătarului

 width=

Lasă un răspuns