width=

5 caracteristici esențiale la un cuptor de pizza pe gaz

Cele 5 caracteristici pe care trebuie să le aibă un cuptor de pizza pe gaz pentru exterior.

Pentru a te bucura acasă de o pizza demnă de un pizzar profesionist, este important să dispui de o unealtă care să îmbine ușurința în utilizare și performanța ridicată, atât în ceea ce privește gătitul, cât și siguranța.

Din ce în ce mai multe persoane se orientează către achiziționarea de cuptoare de pizza pe gaz pentru exterior datorită caracteristicilor și avantajelor relative pe care aceste tipuri de cuptoare le pot oferi în comparație cu clasicele cuptoare pe lemne.

  1. Instalarea ușoară a cuptoarelor de exterior pe gaz

Instalarea cuptoarelor pe gaz este destul de simplă, deoarece este suficient să conectezi modelul achiziționat la o butelie reîncărcabilă cu butan/propan. În funcție de modelul ales avem posibilitatea de a așeza butelia lângă sau pe raftul de sub acesta.

  1. Ușurința de utilizare și de întreținere a cuptoarelor de pizza pe gaz

Unul dintre principalele avantaje oferite de cuptoarele pe gaz, în comparație cu cele pe lemne, este cu siguranță simplitatea utilizării, deoarece nu este nevoie nici de gestionarea manuală a flăcării în timpul utilizării, nici de achiziționarea și găsirea unui spațiu pentru lemne.

Pentru a porni cuptorul, de fapt, este suficient să apăsați butonul de aprindere, să rotiți butonul și să așteptați ca cuptorul să se încălzească rapid. Într-adevăr, soluțiile pe gaz au nevoie de câteva minute pentru a ajunge la temperatura dorită, deoarece flacăra de aprindere poate fi setată imediat la puterea maximă.

Un alt mare avantaj constă în faptul că, odată ce pizza este gătită, cuptorul nu trebuie curățat de reziduurile de ardere.

 width=

  1. Adaptabilitate la orice context

Cuptoarele de pizza în aer liber pot fi amplasate atât în grădinile caselor de la țară, cât și în micile terase sau balcoane din oraș. Este esențial, în special în context urban, ca cuptorul să fie utilizat în orice mediu exterior, fără a deranja vecinii în timp ce se gătește.

Spre deosebire de cuptoarele pe lemne, modelele alimentate cu gaz nu generează fum, iar singurele emisii pe care le produc pot fi comparate cu cele produse de un cuptor obișnuit. În plus, cuptoarele de exterior pe gaz pentru pizza nu necesită lucrări de construcție majore, dimpotrivă, pot fi mutate cu ușurință dacă vin cu suporturi dotate cu roți.

Aceasta este o caracteristică deosebit de utilă pentru a transporta cuptorul în diferite zone ale grădinii sau terasei în timpul verii și pentru a-l proteja de agenții atmosferici, depozitându-l în garaj sau sub un acoperiș în timpul lunilor de iarnă.

 width=

  1. Posibilitatea de a fi transformat din cuptor cu gaz în cuptor cu lemne

Dacă ești total nehotărât între un cuptor pe gaz sau pe lemne, ar fi util să știi că există pe piață cuptoare hibride care pot fi alimentate atât cu gaz, cât și cu lemne.

De exemplu, cuptoarele pe gaz Alfa pot fi transformate cu ușurință în cuptoare pe lemne datorită kitului Hybrid Kit pt Quiq  sau Brio (toate kiturile disponibile): un mare avantaj pentru cei care nu vor să renunțe la mirosul caracteristic atunci când coc pâinea.

 width=

Avantajul acestui accesoriu, de fapt, este posibilitatea de a alege ce formă de combustibil să folosească la gătit, în funcție de tipul de mâncare care urmează să fie preparată.

Trebuie doar să acoperiți arzătorul cu capacul special pentru arzător pentru a-l proteja de funingine și de căldura flăcării și să folosiți apărătoarea de lemne pentru a păstra lemnele care ard pe o parte. În acest fel, puteți profita pe deplin de potențialul ambelor tipuri de combustibili pentru cuptoare și vă puteți bucura atât de avantajele confortului oferit de gaz atunci când gătiți pizza, cât și de plăcerea și aroma lemnului atunci când coaceți pâine și gătiți fripturi.

  1. Standarde de siguranță de nivel înalt

Când vine vorba de cuptoarele de pizza pe gaz, aspectul siguranței nu trebuie subestimat.

Dacă vă decideți să cumpărați un cuptor de exterior pe gaz, nu trebuie să luați în considerare doar prețul modelului în cauză, ci și factori precum calitatea materialelor folosite și sistemele de siguranță implementate de producător.

Motivul este acela că, în cazul în care se produc improbabile scurgeri de gaz, trebuie activate imediat mecanismele de protecție pentru a proteja sănătatea persoanelor aflate în apropierea instrumentului.

Pe lângă faptul că utilizează materiale și componente de calitate fabricate integral în Italia, Alfa instalează în cuptoarele sale un arzător patentat, special conceput pentru a preveni accidentele legate de scurgerile de gaz. Arzătorul Alfa a fost proiectat pentru a asigura o combustie perfectă și se diferențiază de altele de pe piață datorită a două dispozitive particulare care fac ca utilizarea sa să fie extrem de sigură:

Flacăra pilot: o flacără foarte mică care se găsește în arzătorul cuptorului. Acest element, pe lângă faptul că permite pornirea rapidă a instrumentului în cazul unor oaspeți neașteptați, împiedică acumularea de gaz în interiorul camerei de gătit.

Termocuplul: un senzor de temperatură capabil să detecteze prezența flăcării în cuptor. De ce este atât de important? În cazul în care flacăra nu este aprinsă și butonul de gaz este deschis din greșeală, termocuplul va interveni pentru a împiedica scăparea gazului, evitând astfel scurgeri periculoase.

În plus, un alt aspect care nu trebuie subestimat este faptul că diferitele componente pe care tocmai le-am văzut trebuie să fi trecut prin teste și controale stricte de calitate înainte de a fi instalate pe diferitele cuptoare Alfa. Doar în acest fel avem certitudinea că aceste cuptoare îndeplinesc cele mai înalte standarde de siguranță.

 width=

Ce cuptor pentru pizza în aer liber ar trebui să alegeți?

Ușurința de poziționare, ușurința de utilizare și performanțele optime de gătire fac din cuptoarele de pizza pe gaz pentru exterior una dintre cele mai bune soluții pentru a coace pizza pufoase și gustoase chiar și acasă.

Faptul că pot fi utilizate și pe balcoane și terase, aceste tipuri de cuptoare le face deosebit de potrivite pentru cei care nu au o grădină mare, de exemplu, care locuiesc într-un apartament în oraș, dar care nu vor să renunțe la organizarea prânzurilor și a cinei cu prietenii și rudele.

În plus, în prezent, cele mai bune cuptoare pe gaz au arzătoare avansate din punct de vedere tehnologic, capabile nu numai să ofere o gătire aproape identică cu cea a unui cuptor pe lemne, ci și să fie extrem de eficiente din punct de vedere al siguranței.

În cele din urmă, putem spune, așadar, că datorită cuptoarelor de pizza pe gaz pentru uz casnic moderne se pot obține rezultate comparabile cu cele ale cuptoarelor profesionale, permițând pizzarilor amatori și neamatori să realizeze tot felul de pizza perfect gătite.

Descoperă cuptoarele Alfa domestice și comerciale

 width=   width=

Lasă un răspuns