brisket inăbusit cu sos-dulce acrisor

   Ingrediente

   3kg brisket de vită

   Condiment traeger prime rub. 

   Sare, după gust. 

   2 linguri de unt sau margarina

   1/2 ceapă mare galbenă, feliată subțire

   2 căței de usturoi, tăiați subțiri

   1 linguriță oregano uscat

   1 linguriță de cimbru uscat

   1 linguriță boia

   Piper cayenne

   piper negru 

   1 1/2 cană broth de vită

   1 cană de ketchup

   1/4 cană zahăr brun

Preparare

Când sunteți  gata să gătiți, setați temperatura grătarului la 230° C (sau 260° C, dacă este disponibil) și preîncălziți cu capacul închis timp de 15 minute.

Asezonați generos brisketul cu Traeger Prime Rib Rub (sau orice alt condiment pentru vită) și sare.

Introduceți sonda în partea cea mai groasă a brisketului. 

Așezați-l direct pe grătar, cu partea grasă în jos și gătiți până când grăsimea este caramelizată și se rumenește ușor, circa 30-45 de minute.

Între timp, topește untul sau margarina într-o tigaie medie pe plită la foc mediu. Adăugați ceapa și gătiți, amestecând din când în când, până se caramelizează ușor, circa 5-6 minute. Puneți usturoiul și gătiți încă 1 minut. Adăugați oregano, cimbru, boia de ardei, cayenne, sare, piper negru și gătiți încă 30 de secunde – 1 minut. 

În tigaie adăugați broth de vită, ketchup-ul și zahărul brun și aduceți la fiert.

Scoateți brisketul de pe grătar și puneți-l într-o tavă mare de copt. Se toarnă amestecul de ceapă peste, apoi se acoperă tava cu folie. 

Reduceți temperatura la 107 ° C. Așezați vasul de copt, închideți capacul și fierbeți până când brisketul este fraged, dar nu se destramă, circa 5-6 ore. În acest moment, temperatura internă ar trebui să fie de aproximativ 90° C.

Scoateți vasul de copt de pe grătar și înlăturați folia. 

Lăsați brisketul să se răcească la temperatura camerei, apoi transferați la frigider peste noapte (acest pas nu este necesar, dar va avea ca rezultat un piept mai suculent și mai aromat).

A doua zi, scoateți vasul de copt din frigider în timp ce preîncălziți temperatura grătarului la 107 ° C.

Așezați vasul de copt pe grătar, închideți capacul și gătiți până când pieptul este încălzit și sosul s-a caramelizat, aproximativ 45 de minute.

Scoateți vasul de copt, feliați brisketul, apoi turnați sosul deasupra și serviți. 

Poftă bună!

Lasă un răspuns