Cotletul de porc este una dintre cele mai delicate și mai populare bucăți de carne.  Bucățile de carne pot să aibă os sau fără.

Cotletele de porc au cea mai bună aromă atunci când sunt tăiate la grosimea de cel puțin 1 cm. Se cere această minimă grosime deoarece carnea nu se va deshidrata în timpul procesului de gătire.

 width=

Cotlet de porc cu os sau fără os?

Ambele trebuie ținute aproximativ același timp pe grătar, depinde doar de grosimea cotletului. Pentru un cotlet de porc de grosime medie, va dura aproximativ 8-10 minute timpul de gătit pe grătar.

Atunci când cumpărăți cotlet de porc proaspăt pentru grătar, verifică carnea să fie palidă, roz și să aibă un pic de grăsime pe cotlet (grăsimea îi oferă aromă și dulceață).

 width=

Important: cotletele nu se bat cu ciocanul de carne.

Cotletele de porc se scot din frigider cu minim 15-20 minute înainte de gătire, pentru a ajunge la temperatura camerei. Carnea nu se prăjește scoasă direct din frigider.

Dacă marinați carnea, ea trebuie ștearsă foarte bine înainte să o puneți pe grătar. Ea se tamponează bine cu un șervețel de hârtie.  Nu se pune carnea udă la prăjit pentru că altfel carnea nu se va rumeni frumos.

Ca să obții temperatura ideală de fiecare dată când gătești cotlet de porc, îți recomandăm un termometru Weber. Acesta îți indică permanent temperatura internă a cărnii. Cu ajutorul lui vei ști când carnea este gătită, astfel vei evita să o lași prea mult pe grătar.

 width=

Este important să acordați timp de odihnă bucății de carne, între 3-6 minute. Stați liniștiți, în acest timp carnea nu se răcește!

Poftă bună!

 width=

Lasă un răspuns