Gammon afumat la Smoker glazurat cu Bourbon
TIMP DE PREPARARE 20 MIN
TIMP GRILL 3:45 H
Trece la nivelul următor și gătește ca un bucătar profesionist!
INGREDIENTE
-
3 kg de gammon neafumat
3 litri de apă
20 cuișoare (pentru înțepături)
PENTRU GLAZURĂ
150 g de gem de cireșe
150 ml de whisky bourbon
4 linguri de zahăr brun
1 linguriță de scorțișoară
1 bucată de ghimbir de mărimea unui deget
RECOMANDĂRI
Pentru această rețetă vă recomandăm un grătar pe peleți Traeger, PitBoss sau Weber.
Mod de preparare
1. Se înmoaie gamonul peste noapte într-o cratiță mare cu apă. Acest lucru va ajuta la reducerea sării.
2. Pentru a face glazura, amestecați gemul de cireșe folosind un robot de bucătărie sau un blender de mână pentru a-l obține cât mai fin, apoi puneți-l într-o cratiță cu bourbonul, ghimbirul, zahărul și scorțișoara.
3. Aduceți glazura la punctul de fierbere și fierbeți la foc mic timp de 15 minute sau până când lichidul a scăzut suficient pentru a acoperi spatele unei linguri, apoi lăsați să se răcească.
4. Așezați o tavă de scurgere între barele de aromatizare și grila de gătit.
5. Porniți Grătarul și setați-l la 130°C. Așezați gamonul pe grătar. Afumați ușor timp de 3 ore sau până când temperatura internă a atins 68°C, apoi scoateți-l.
6. Setăm grătarul la 260°C și se lasă să se preîncălzească.
7. Între timp, pregătiți bucata de carne pentru glazură. Tăiați sfoara și îndepărtați coaja exterioară, lăsând cel puțin jumătate din grosimea grăsimii de dedesubt atașată de șuncă. Faceți o crestătură în formă de romb pe grăsime și înfigeți cuișoare în fiecare colț.
8. Ungeți șunca cu glazura, asigurându-vă că o folosiți pe toată.
9. Așezați șunca într-un suport de prăjire și puneți-o din nou la grătar timp de 20-25 de minute sau până când este bine rumenită. Se servește în felii.
*sursa: Rețete Weber