Blog

Lava Cake, desert gătit pe grătarul OttoWilde

Chocolate Lava Cake 1280 x 262

TIMP DE PREPARARE 15 MIN
TIMP GRILL 6-8 min

PERSOANE 6

Lava Cake este un desert de vis care este tare dar și curgător din brownie topit și budincă de ciocolată. Servit cald cu o lingură de înghețată de vanilie, este desertul perfect pentru orice vreme. Yammy Yammy!

INGREDIENTE 

  • 30 gr Ciocolată neagră (50% cacao)

  • 200 gr Ciocolată neagră (70% cacao)

  • ½ ceașcă de făină

  • ¾ ceașcă de zahăr pudră

  • 100gr Unt

  • 3 gălbenușuri de ou

  • 3 ouă

  • 2 linguri de lichior de portocale

  • 1 linguriță de extract de vanilie

RECOMANDĂRI

Pentru această rețetă vă recomandăm un grătar OttoWilde.

Mod de preparare

1. Pentru această rețetă veți avea nevoie de 6 boluri mici, rezistente la cuptor. Luați hârtia de copt și tăiați șase bucăți cât diametrul bolului. Aceste cercuri de hârtie de copt trebuie așezate pe fundul fiecărui bol după ce ați uns fiecare bol cu unt.

2. Combinați ciocolata și untul într-un castron și topiți-le în cuptorul cu microunde sau într-o baie de apă/la bain-marie dublă. După ce ciocolata s-a topit complet, adăugați încet făina și zahărul.

3. Apoi, într-un bol separat, amestecați ouăle cu gălbenușurile de ou înainte de a le adăuga la amestecul de ciocolată, unt și făină. Odată adăugate, amestecați bine toate ingredientele. În cele din urmă, adăugați extractul de vanilie și lichiorul de portocale.

4. Acum, este timpul să preîncălziți grătarul Otto Grill Puneți grătarul la cea mai mare temperatură, așezați piatra de pizza pe grătarul grătarului și reglați înălțimea la nivelul 3-4 al Meat-O-Meter. Lăsați piatra de pizza să se preîncălzească timp de 5 minute, astfel încât să se încălzească și să atingă o temperatură de aproximativ 400°F. Important: vă rugăm să nu mutați piatra de pizza mai sus de nivelul Meat-O-Meter 3-4, deoarece acest lucru poate cauza o acumulare de căldură în arzătoare.

 width=

5. Distribuiți aluatul de ciocolată în mod egal între boluri. Acoperiți fiecare bol cu puțină folie de aluminiu. Coborâți înălțimea pietrei de pizza până la nivelul Meat-O-Meter 5 și reduceți temperatura la cea mai joasă temperatură.

6. Așezați bolurile pe piatra de pizza și coaceți prăjiturile timp de 6-8 minute, astfel încât acestea să fie gătite la exterior, dar să aibă încă un centru moale.

7.Apoi opriți arzătoarele și scoateți bolurile de pe piatra de pizza. Tăiați de-a lungul marginii bolurilor pentru a rezolva prăjiturile din bol (atenție, bolurile sunt fierbinți!). Apoi, unul câte unul, întoarceți bolurile cu susul în jos pe o farfurie de desert și scoateți bolul, astfel încât prăjitura să rămână pe farfurie..

8. Îndepărtați bucata de hârtie de copt și presărați partea superioară cu zahăr pudră. Adăugați niște înghețată de vanilie și fructe de pădure pentru a face acest desert și mai gustos!

 width=

*sursa: OttoWilde

Vă dorim Poftă Bună!

Vă încurajăm să experimentați rețetele noastre și să împărtășiți cu noi rezultatele obținute #grillexpert pe FacebookInstagram și Youtube. Astfel veți inspira și alți clienți Grill Expert.

Lasă un răspuns

Coș de cumpărături
Autentificare

Nu ai inca un cont?

Meniu
0 Lista de dorințe
0 Compară
0 produse Coș