pizza_pe_grill_acasa_weber_sfaturi

Sfaturi utile pentru o pizza de casă delicioasă

Pizza este interesant și distractiv de făcut la grătar, deoarece este atât de ușor de pregătit. În plus, fiecare își poate crea propria pizza și astfel este mulțumită toată lumea de la petrecerea din curtea casei tale.

Acum, înainte să vă decideți să pregătiți o pizza la grătar, v-aș sugera să utilizați „modelul 4 T”: tip, tehnică, temperatură și timp. Folosind acest secret puteți coace orice tip de pizza preferată cu rezultate excelente.

Primul T înseamnă Tip. Când gătiți pizza pe grătar, trebuie să decideți ce tip de mâncare veți pregăti pe grătar – preparatul proaspăt sau congelat.

La grătar pizza se poate coace în mai multe moduri. Tehnica este un pas important pentru a garanta o pizza perfectă la grătar. Indiferent dacă alegeți pizza proaspătă sau congelată, aveți trei opțiuni de gătire din care să alegeți: direct, indirect sau folosind o piatră pentru pizza.

La alegerea metodei directe, pizza va fi asezata direct peste sursa de caldura pe grilla de gătit.
Atunci când alegeți indirect, veți plasa pizza pe o suprafață indirectă, rezultatele ar fi foarte asemănătoare coacerii în cuptor. Cele mai multe pizza congelate vor fi prăjite la grătar la căldură indirectă.
Când folosiți o piatră pentru pizza, pasul cheie este să preîncălziți piatra de pizza la foc direct timp de 30 de minute.

pizza_pe_grill_acasa_weber_sfaturi_pe_genesis_2022

Al treilea T este temperatura grătarului tău.

Când pregătești pizza direct pe grătar, trebuie să ajungi la temperaturi între 425-450 de grade. Trebuie să te asiguri că păstrezi căldura în această zonă pentru a forma semne perfecte de grătar pe aluatul de pizza, împreună cu brânză topită aurie.
La gătitul indirect, temperatura grătarului ar trebui să fie în jur de 375-400 de grade. Nu doriți o căldură prea mare, deoarece aceasta poate face ca partea de jos a crustei de pizza să se întărească și să se ardă. Nimănui nu-i place o pizza arsă!

Când folosiți o piatră de pizza, mențineți temperatura grătarului între 450-475 de grade. Nu uitați să vă asigurați că piatra a fost preîncălzită în mod corespunzător timp de 30 de minute, acest pas asigură că pizza nu se lipește și nu se arde pe piatră.

Ultimul T este Timpul.

Pizza proaspătă, prăjită direct la grătar, trebuie coaptă timp de 3-4 minute. Apoi scoateți pizza, răsturnați-o astfel încât partea de grătar să fie în sus, adăugați toppingurile, apoi puneți-o din nou pe grătar timp de 3-4 minute.
Pizza congelată trebuie prăjită indirect oriunde între 16-20 de minute sau urmați instrucțiunile de pe cutie.
Când folosiți o piatră de pizza, lăsați 7-10 minute pentru o coacere potrivită.
Când pregătești pizza pe grătarul de acasă poate fi atât de distractiv în curtea din spate, atunci când este făcută corect! Urmând sfaturile de mai sus, nu ar trebui să ai nici o problemă la pregătit pizza perfectă pe grătarul tău.

pizza_pe_grill_acasa_weber_sfaturi_pe_mastertouch

Lasă un răspuns