pe_masa_porumb_copt_si

Legume de vară pe grătar direct din grădină

Vara este sezonul legumelor proaspete de grădină. Mulți dintre noi avem în spatele casei o mică grădină unde avem diferite legume de sezon. Este timpul să savurăm prospețimea legumelor culese direct din grădină iar una dintre principalele atracții este porumbul.

Nu vorbim despre porumbul tare din lunile cu vreme rece. Acum este momentul în care știuleții proaspeți de porumb au absorbit atât de mult soare dătător de viață și nutrienți fertili încât boabele sunt umflate cu esența dulce lăptoasă a ceea ce este menit să fie porumbul. Puteți mânca boabele crude (sunt atât de coapte) sau le puteți da puțin timp pe grătar pentru a le înmuia și intensifica și mai mult aroma.

Cel mai simplu mod de a pregăti porumbul pe grătar este să decojiți știuleții și să ungeți boabele cu ceva complementar, cum ar fi uleiul de chili de casă.

Se poate folosi un pic de ulei de măsline cu pudră de chili, paprika și sare pentru a le unge pe toate părțile. Apoi se prăjește porumbul până se rumenește pe alocuri (aproximativ 10 minute) și se continuă cu o ultimă ungere cu ulei de chili. Apoi putem stoarce puțin suc de lămâie deasupra. Credeți-mă, gustul va fi spectaculos.

Sfaturi utile pentru porumbul copt la grătar

  • Când prăjim porumbul la grătar, desfacem coaja aproximativ 3/4 din lungimea porumbului și scoatem mătasea.
  • Pune porumbul timp de 2-3 ore în apă rece ca gheața cu câteva linguri de zahăr. Acest lucru adaugă din nou umiditate în porumb. Apoi prăjesc porumbul cu coaja pe grilă, la foc mediu indirect, timp de 35-40 de minute.

porumb_cu_lime_stors

Există și alte opțiuni pentru a pregăti porumbul la grătar, inclusiv o metodă de a găti știuleții, cu coaja încă atașată, pe cărbuni incandescenți.

Cojile oferă un tampon pentru căldura extremă a cărbunilor, în timp ce boabele dinăuntru sunt ușor aburite. Cheia este să înmuiați mai întâi știuleții de porumb cruzi în apă, pentru a împiedica aprinderea cojilor de hârtie și pentru a genera aburul.

porumb_pe_bricheti_

Există posibilitatea de a găti pe grătar toate legumele din grădină cu ajutorul unor tăvi de legume sau pe un grătar tip plancha. Vă provocăm să experimentați diferitele arome și culori a legumelor proaspete de vară.

Trebuie doar să condimentați ingredientele simplu și să le frigeți cu tehnicile potrivite. Acesta este cel mai ușor și cel mai bun moment al anului pentru a face grătar cu legumele proaspete grădină.

Sfaturi preluate “Weber”.

Lasă un răspuns