Blog, Desert

Plăcintă cu mere caramelizate și înghețată de păstârnac

 width=

PLĂCINTĂ CU MERE ȘI ÎNGHEȚATĂ DE PĂSTÂRNAC

TIMP DE PREPARARE 30 MIN

PERSOANE 2

Dacă ești în căutarea unui desert neconvențional pregătește această rețetă de plăcintă cu mere și înghețată de păstârnac. Rețeta de plăcintă cu mere fără crustă primește o completare neconvențională și delicioasă: Înghețată de păstârnac prăjit. Serviți plăcinta cu mascarpone bătut.

INGREDIENTE 

Pentru umplutura de plăcintă:

2 mere verzi, curățate de coajă și tăiate în cubulețe
2 linguri de zahăr
2 linguri de zahăr brun
¼ linguriță de scorțișoară
¼ linguriță vanilie
1 linguriță de amidon de porumb
1 lingură + ½ lingură de unt nesărat

Pentru înghețată:

1 lingură de sare
4 păstârnaci
2 căni de smântână groasă
4 căni de lapte integral
½ cană de sirop de porumb
1 ½ cană de zahăr
120 gr de cremă de brânză

Pentru mascarpone:

2 căni de frișcă groasă
¼ cană de zahăr
¼ linguriță de sare
½ cană de mascarpone

 width=

RECOMANDĂRI

Pregătirea rețetei se poate face într-o tigaie de fontă BAREBONES.

Mod de preparare

1. Se face umplutura de plăcintă: Se combină toate ingredientele într-o tigaie mică.
Puneți o lingură de unt peste toate ingredientele. Coaceți fără capac la foc sau la un cuptor la 190 C timp de 12 minute. Adăugați capacul și mai lăsați încă 10 minute.
Se ia de pe foc și se lasă să se răcească.

2.Se prepară înghețata: Puneți sare în partea de jos a unui ceaun. Puneți păstârnacul deasupra sării, acoperiți și gătiți pe foc timp de 1 oră sau până când este foarte fraged.
Se scoate păstârnacul din ceaun și se lasă să se odihnească până se răcește la atingere.

3. Îndepărtați capetele și coaja păstârnacului și aruncați-le. Puneți păstârnacul în blender și amestecați până când se formează o pastă omogenă. Combinați toate ingredientele rămase, cu excepția cremei de brânză, într-un vas cu fundul gros.

4. Se amestecă toată compoziția la foc mediu până la 85 C. Se îndepărtează de pe foc.
Puneți două cupe de bază de înghețată în blender, adăugați crema de brânză și amestecați până la omogenizare completă (aveți grijă, lichidul este foarte fierbinte!). Adăugați înapoi în restul bazei de înghețată.

5. Lăsați să stea în frigider peste noapte toată compoziția. Puneți în blender compoziția rece și apoi păstrați în congelator într-un recipient ermetic până când sunteți gata de servire.

6. Faceți mascarpone bătut: Se combină frișca, zahărul și sarea în bolul unui mixer vertical. Bateți cu ajutorul mixerului la viteză medie până când se formează vârfuri tari. Acest lucru va dura puțin mai mult și veți dori să măriți viteza la mixer, dar nu o faceți! Încorporați ușor mascarpone.

7. Pentru a servi, puneți umplutura de plăcintă în castron și acoperiți-o cu o lingură de înghețată de păstârnac și o lingură de mascarpone bătut.

 width=

*sursa: Barebones

Vă dorim Poftă Bună!

Vă încurajăm să experimentați rețetele noastre și să împărtășiți cu noi rezultatele obținute #grillexpert pe FacebookInstagram și Youtube. Astfel veți inspira și alți clienți Grill Expert.

Lasă un răspuns

Coș de cumpărături
Autentificare

Nu ai inca un cont?

Meniu
0 Lista de dorințe
0 Compară
0 produse Coș