ton la gratar

INGREDIENTE

Pentru această rețetă delicioasă de ton la grătar cu crustă de susan, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 500 grame de ton (2 fripturi de 250 grame fiecare)
  • 6 linguri de sos de soia
  • 4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1 lămâie verde
  • Susan
  • Chimen negru
  • Maioneză Sriracha

PREPARARE

Se spală lămâia și se stoarce sucul.Se ambalează tonul în vid cu marinada (sos de soia, ulei și suc de lămâie) și se lasă la marinat câteva ore. Se prepară maioneza Sriracha. ( rețeta mai jos)

Prăjiți ușor semințele de susan la foc mediu. Când încep să pocnească, le puteți scoate din tigaie. Pregătiți grătarul la 220 – 230 de grade. Se recomandă pregătirea pentru gătit direct și indirect.

Tonul se scoate de la marinat și se presară cu amestecul de susan și chimen negru. Când amestecul se asează complet pe ton,  atunci este momentul să așezi tonul pe gătar, pe partea directă. Preparatul se ține circa 2-3 minute pe fiecare parte.

Dacă tonul este încă prea crud, îl poți găti indirect pe grătar sau în cuptor pentru câteva minute în plus. Totuși, tonul trebuie să fie încă suculent în interior (temperatura la miez de 55 de grade Celsius), altfel va fi uscat.

La final, serviți tonul cu o garnitură la alegere și maioneza Sriracha.

MAIONEZĂ SRIRACHA

INGREDIENTE

4 linguri de maioneză
2 linguri de sos Sriracha
1 cățel de usturoi
sucul de la o jumătate de lime/lămâie

INSTRUCȚIUNI

Spală și stoarce lămâia verde. Apoi decojește usturoiul și taie-l în cubulețe mărunte.
Se amestecă bine maioneza, sosul Sriracha și usturoiul. La final se asezonează cu sucul de lime/lămâie.
Și asta este tot. Delicioasa maioneză de lime Sriracha este gata.

Lasă un răspuns