În general, carnea de vită este carne de vită, friptura este friptură. Știți că de la coloana vertebrală a vacii în jos și în exterior, carnea poate deveni mai puțin fragedă, dar nu este așa în cazul Wagyu. Dar, ce este Wagyu? De unde se cumpără? Merită costul? 

Iată tot ce trebuie să știi despre această carne faimoasă. 

Ce este carnea japoneză Wagyu?

Să începem cu începutul. Există Wagyu japonez și există alte tipuri de Wagyu – canadian, american și australian. Acest articol este doar despre Wagyu japonez. Aceasta provine de la bovine cu sânge pur care pot fi de culoare neagră sau maro, și primește aroma distinctă și marmorarea emblematică datorită tipului de hrană pe care o consumă și durata de timp în care este crescută. Vitele obișnuite crescute pentru carne nu câștigă grăsimea intramusculară pe care o obțin bovinele japoneze Wagyu. Vitele în sine duc o viață cât mai lipsită de stres, monitorizate îndeaproape în ferme în aer liber pentru a se asigura că viața lor este cât mai zen posibil.

A spune că vita japoneză Wagyu este bine marmorată este ca și cum ai spune că Disney World este un parc tematic. Deși este adevărat, este și o subestimare. Carnea de vită japoneză Wagyu poate fi descrisă ca untoasă, se topește în gură, este suculentă și bogată.

 Are textură de burtă de porc gătită bine, dar aroma de vită nu seamănă cu nimic pe care l-ai experimentat vreodată, chiar și cu cea mai scumpă friptură tomahawk sau t-bone. 

Cum se gătește carnea Wagyu?

Din cauza acestei bogății de arome (și prețul crescut), Wagyu este consumată în cantități mai mici. Dar este cea mai bună atunci când este împărtășită cu prietenii și mâncată cu alte arome pentru a aduce echilibru și pentru a spori bogăția cărnii de vită. 

Există mai multe moduri de a pregăti și de a savura carnea de vită japoneză Wagyu. 

În stilul Teppanyaki, se prăjește exteriorul unei bucăți, apoi se taie în fâșii puțin mai mici – de cel puțin 2.5 cm grosime pe toate părțile – și se prăjesc bucățile tăiate pe toate părțile. 

Stilul Yakiniku constă în felii incredibil de subțiri care sunt gătite la căldură intensă pentru o perioadă foarte scurtă de timp. Nu trebuie gătită pentru foarte mult timp și nu trebuie să depășească gradul medium de coacere. Această regulă există pentru a vă asigura că experimentați aroma completă. 

Această carne nu se mănâncă, ci se degustă. Mâncând cantități mari de Wagyu, riscați să pierdeți simțul calității și al naturii unice a aromei și texturii.

De unde pot cumpăra Wagyu japoneză?

Carne Wagyu puteți găsi la noi pe site – WAGYU JAPONIA

Datorită calității ridicate a acestei cărnuri, nu ținem stocuri. Aceasta poate fi doar comandată cu o săptămână sau două în avans. Astfel ai siguranța că preparatul este complet proaspăt! 

De asemenea, trebuie să știți că prețul va părea destul de mare pentru ceea ce intenționați să comandați. Rețineți că plănuiți să cumpărați cea mai prețuită carne de vită din lume și o expediați literalmente de cealaltă parte a planetei. Dacă doriți să trăiți o experiență culinară, prețul merită cu siguranță.

Lasă un răspuns