cartofi la grătar

În acest articol îți vom oferi diverse modalități prin care tu poți prepara cei mai buni cartofi la grătar! De acum petrecerile la grătar vor deveni și mai minunate!

CARTOFII GĂTIȚI DIRECT LA GRĂTAR

Un cartof gătit direct la grătar este cel care are un exterior crocant, cu urme de grătar și un interior ușor și pufos sau cremos. Există trei moduri de a obține aceste rezultate delicioase:

  1. Alegeți niște cartofi ceroși, îi tăiați în două și îi puneți la fiert cu tot cu coajă, timp de aproximativ 10 minute. Amestecați-i cu ulei sau unt topit, sare și frigeți-i la grătar la căldură directă (temp mediu-scăzută), timp de 15-20 de minute.
  2.    Alegeți cartofi normali și tăiați-i în felii. Se amestecă feliile cu unt sau ulei, se condimentează și se prăjesc la foc indirect (temp medie) timp de aproximativ 25 de minute, apoi se prăjesc la foc direct pentru a deveni mai crocanți pe exterior.
  3.  Tăiați cartofii în bucăți, amestecați cu ulei sau unt și condimentați. Se pun în folie de aluminiu. Adăugați puțină ceapă și/sau usturoi feliat. Se pune pe grătar, la foc direct (temp medie), timp de 25-40 de minute, întorcându-i o dată sau de două ori.
cartofi la grătar

CARTOFI COPȚI LA GRĂTAR

Folosirea grătarului pentru coacerea cartofilor este o metodă interesantă.

Preîncălziți grătarul la o temperatură cuprinsă între 150°C și 200°C, folosind căldura indirectă. Înțepați cartoful de opt până la zece ori cu o furculiță, dar nu prea adânc, apoi ungeți-i cu unt sau ulei și presărați-i cu sare. Așezați cartofii de copt pe partea indirectă pentru a se coace timp de 60 de minute. Coaja va fi delicios de crocantă, în timp ce interiorul va fi pufos și suculent.

DUBLU SAU NIMIC

Cartofii copți de două ori sunt uimitori. Pentru a-i prepara, coaceți cartofii cum o faceți de obicei. Însă când sunt gata, urmează următorii pași:

Folosind mănuși de grătar rezistente la căldură, faceți o gaură în cartof și scoateți interiorul fiert, având grijă să nu deteriorați coaja. După ce ați scos interiorul , puteți să-i faceți piure sau să-i amestecați cu unt, mărar, arpagic, șuncă, brânză și smântână (posibilitățile sunt infinite). Luați amestecul final și umpleți încă o dată cojile de cartofi, așezându-le pe grătar în același loc și coaceți-le pentru încă 10-30 de minute sau până când sunt bine încălziti și ușor crocanți deasupra.

CUM SE PRĂJESC CARTOFII PE GRĂTAR

Decojiți și tăiați cartoful în sferturi. Umpleți o oală cu apă rece pentru a-i acoperi cu aproximativ 2,5 cm și puneți cartofii la fiert timp de aproximativ 10 minute. În timp ce fierb, preîncălziți grătarul la o temperatură cuprinsă între 170°C și 200°C, pregătiți grătarul pentru gătit indirect.

Acum, secretul este să-i scurgi, apoi să pui capacul pe oală și să le dai una sau două scuturări bune. Exteriorul trebuie să fie puțin zgâriat.

Se amestecă ușor cartofii cu untul topit și sare după gust. Adăugați puțin unt sau ulei pe o foaie de copt și așezați cartofii într-un singur strat. Se prăjesc pe grătar, la foc indirect, timp de 30 până la 60 de minute, sau până când sunt crocanți și aurii. Îi puteți întoarce o dată sau de două ori, dacă doriți.

cartofi la grătar

Țineți minte aceste sfaturi atunci când vă cumpărați cartofii pentru a vă asigura că obțineți tot ce e mai bun de fiecare dată:

  • Depozitați cartofii într-un loc răcoros și întunecat, cu umiditate scăzută și cu siguranță nu într-o pungă de plastic sau sub chiuvetă.
  • Petele verzi și germenii nu sunt bune pentru tine, dar le poți tăia înainte de a pregăti cartofii.
  • Sărați întotdeauna apa atunci când fierbeți cartofii. Aceștia absorb apa, așa că puteți la fel de bine să le dați un plus de aromă.
  • Începeți cu apă rece și atunci când fierbeți cartofii, acest lucru asigură o gătire uniformă.
  • Știi că cartofii sunt prea fierți atunci când se sfărâmă sau se rup în bucăți atunci când îi înțepi pentru a testa gradul de coacere. Dacă acesta este cazul, cea mai bună soluție este să-i faci piure.

Poftă bună!

Lasă un răspuns