Cartofi dulci la grill cu sos de afine și iaurt grecesc

Cartofi dulci la grill cu sos de afine și iaurt grecesc - Dulce, cremos și acidulat!

INGREDIENTE

  • 2-3 Buc. Cartofi Dulci
  • 400 g de afine (sau fructe de pădure)
  • 180 g de zahăr
  • 250 - 300 ml de vin roșu
  • 3 plicuri de zahăr vaniliat
  • 200 gr de iaurt grecesc

PREPARARE

În această rețetă delicioasă de desert, cartofii dulci sunt transformați într-un preparat inedit și apetisant, acompaniați de un sos aromat de afine și o cremă fină de iaurt grecesc. Un desert simplu de preparat, dar cu un rezultat spectaculos pentru papilele gustative!

Începem prin a curăța și tăia rondele cartofii dulci mari, de aproximativ 1 cm grosime. Apoi, acestea sunt stropite cu ulei de măsline și puse pe grătar pentru a obține o consistență moale și o tentă ușor rumenită.

Între timp, tigaia este pusă pe foc, iar afinele proaspete sunt combinate cu zahărul, vinul roșu și un anason stelat, pentru a obține un sos aromat și bogat în arome. Lăsăm sosul să fiarbă și să se reducă ușor, până atinge o consistență mai groasă, iar aromele se combină într-un delicios contrast dulce-amar.

Iaurtul grecesc este amestecat cu un vârf de linguriță de zahăr vaniliat, pentru a adăuga o notă subtilă de dulceață și pentru a întregi armonios desertul.

În momentul servirii, montăm cartofii dulci pe farfurie, iar peste ei turnăm generos sosul de afine, pentru a le îmbrățișa cu aroma sa bogată. Pentru final, adăugăm o porție din crema de iaurt grecesc peste preparat, completându-l cu o textură cremoasă și răcoritoare.

REZULTATUL

O explozie de arome și gusturi, cu cartofii dulci fiind învăluiți într-un sos parfumat de afine, iar iaurtul grecesc aducând o notă delicată și echilibrată. Acest desert cu cartofi dulci la grătar și sos de afine cu iaurt grecesc este perfect pentru a impresiona invitații la o masă specială sau pentru a vă răsfăța într-o zi obișnuită cu ceva delicios și inedit. Savurați fiecare înghițitură și bucurați-vă de experiența culinară oferită de această rețetă!

Pentru această farfurie de cartofi dulci la grill cu sos de afine și iaurt grecesc recomandăm condimentul cu pulbere de afine de la Spicebar.

POFTĂ BUNĂ!

Lasă un răspuns